Milli Eğitim Bakanlığı ile Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu (TÜBİTAK) arasında imzalanan ve TÜBİTAK Bilim ve Toplum Dairesi tarafından yürütülen "Eğitimde İşbirliği Protokolü" kapsamında ülkede bilim kültürünün geliştirilmesine yönelik olarak "4006 TÜBİTAK Bilim Fuarları Destekleme Programı" çerçevesinde Zonguldak'ın Kozlu ilçesinde eğitim-öğretim veren Alparslan Ortaokulu'nda öğrencilerin yaptığı çalışmalardan oluşan "TÜBİTAK Bilim Fuarı" açıldı.

Fuarın açılışına; Kozlu Belediye Başkanı Kerim Yılmaz, Zonguldak İl Milli Eğitim Müdürü Pervin Töre, Kozlu İlçe Milli Eğitim Müdürü Mansur Gök, Kozlu Halk Eğitim Merkezi Müdürü Özgür Mutlu Öztürk, Memur-Sen'e bağlı Eğitim Bir-Sen Kozlu İlçe Temsilcisi Tuncay Korku, işadamları İsmail Çamur ve Abdullah Öcal, okul müdürleri ile veliler katıldı.

İl Milli Eğitim Müdürü Pervin Töre, fuar açılışında yaptığı konuşmada, okulda yapılan çalışmaları beğeni ile takip ettiğini belirterek, okuldaki 33 öğretmen ve 420 öğrencinin bu derece başarılı çalışmalar yapmasını takdirle karşıladığını ifade etti.

Konuşmaların ardından öğrenciler, haftalar süren araştırmalarının ardından ziyaretçilere projelerini sergilediler. Çalışmalarının ve araştırmalarının meyvesini almanın verdiği mutluluk, öğrencilerin gözlerinden okunuyordu. Bilimin yeni nesiller tarafından benimsenmesini teşvik etmek amacıyla yarışma ortamı olmadan eğlence ve öğrenme ön planda tutularak hazırlanan fuara, birçok ziyaretçi katıldı. Günlük hayatla ilgili soru ve sorunlara çözüm bulunmaya çalışılan birbirinden ilginç ve yaratıcı projeler katılımcılar tarafından çok beğenildi.

Kozlu Alparslan Ortaokulu Müdürü Kadir Murat Daye, yaptığı açıklamada, "4006 TÜBİTAK Bilim Fuarlarının okulumuzda gerçekleşmesini organize eden başta İngilizce öğretmenimiz Arda Altun'a, projelerde görevli öğretmen arkadaşlarımıza ve bu çalışmalara katılarak birbirinden değerli eserler çıkaran öğrencilerimize ve bizleri bu günde yalnız bırakmayan değerli misafirlerimize teşekkür ediyoruz" dedi.

KOLTUĞU TAPULAMADI!

Öte yandan Kozlu Alparslan Ortaokulu Müdürü Kadir Murat Daye, görev süresinin dolmasına bir yıl kalmasına rağmen tayinini istediği öğrenildi. Yaptığı başarılı çalışmalarla okuldaki eksikleri tamamlayan Müdür Daye'nin, Şehit Yusuf Yelkenci Anadolu İmam Hatip Lisesi'ne beden eğitimi olarak tayin olacağı ifade edildi.

Editör: Pusula Gazetesi