Zonguldak'ın Kozlu ilçesinde eğitim-öğretim veren Alparslan Ortaokulu'nda "10-16 Mayıs Engelliler Haftası" kapsamında çeşitli etkinlikler gerçekleştirildi.

Kozlu Alparslan Ortaokulu Müdürü Kadir Murat Daye, yaptığı açıklamada, ilk olarak özel eğitim öğrencileri için kahvaltı düzenlendikleri belirterek, "Okulumuzda öğrenim gören engelli öğrencilerimiz, velileri ve öğretmenleri, işadamı Ertan Akar'ın Kozlu Moda Kafe'de düzenlediği kahvaltı etkinliğinde bir araya geldiler. Kahvaltının ardından belediyeye ait sosyal tesiste gönüllerince eğlenen öğrencilerimiz, güzel bir gün geçirdiler" dedi.

Müdür Daye, daha sonra öğrenciler ile işitme yetersizliğine sahip bireyleri daha iyi anlamaları ve yetersizliklerle ilgili empati kurabilmeleri için etkinlikler yapıldığını ifade ederek, "Ders esnasında öğrencilerden kulaklarını kapamaları istenerek, ders anlatan öğretmenlerini dinlemeye çalışmaları ve aynı şekilde kulakları kapatılan bazı öğrencilerin arkadaşları tarafından söylenilen cümleleri yazmaları sağlanmıştır. Etkinlik sonunda ise, neler hissettikleri, yetersizliğe sahip bireylerle ilgili toplumda neler yapılması gerektiği tartışıldı. Son olarak öğrencilerimizi özel eğitim sınıf öğrencilerimizi bahçede oluşturdukları büyük bir kalp içerisine alarak, özel eğitim öğrencilerimize olan sevgilerini bir kez daha gözler önüne serdiler" dedi.

Editör: Pusula Gazetesi