Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Şube Müdürlüğü ekiplerinin düzenlediği operasyonda gözaltına alınan şüpheliler arasında Ali Rıza Tığ'a saldırı düzenleyen Ersin K.'nın da olduğu ortaya çıktı.

Ersin K.'nın 'Adam öldürmeye teşebbüs, azmettirme, kişiyi hürriyetinden yoksun bırakma, dolandırıcılık, tefecilik, kasten yaralama ve tehdit' gibi suçları işledikleri tespit edilen çetenin üyesi olduğu belirtilirken, gözaltına alınan şüphelinin emniyetteki işlemlerinin de devam ettiği öğrenildi.

Ersin K., geçtiğimiz Ekim ayında Bahçelievler Mahallesi'nde evine gitmek için otomobiliyle seyir halinde olan Pusula Gazetesi İmtiyaz Sahibi Ali Rıza Tığ'ın önünü otomobiliyle kesmiş, aracın kapılarını açmaya ve camlarını kırmaya çalışmıştı. Aracı tekmeleyen ve Ali Rıza Tığ'a saldıran Ersin K.'nın örgüt üyesi çıkması akıllara soru işaretleri getirdi. Ali Rıza Tığ, saldırı sonrası ersin K'dan şikayetçi olmuştu.

OPERASYON NEYDİ?

Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde, organize suç örgütüne yönelik düzenlenen eş zamanlı operasyonlarda örgüt liderinin de aralarına bulunduğu 12 kişi gözaltına alındı. Operasyonda çok sayıda çek ve senet ele geçirildi. Zonguldak İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Müdürlüğü, Ereğli ilçesinde 'Adam öldürmeye teşebbüs, azmettirme, kişiyi hürriyetinden yoksun bırakma, dolandırıcılık, tefecilik, kasten yaralama ve tehdit' gibi suçları işledikleri tespit edilen çeteyi takibe aldı. 6 ay süren fiziki ve teknik takibin ardından ekipler, Ereğli Cumhuriyet Başsavcılığı'nın talimatıyla operasyon için düğmeye basıldı. Sabah erken saatlerde eş zamanlı düzenlenen operasyonlarda aralarında örgütün lideri olduğu ileri sürülen Muhammet L., Serkan Ö., Ali İ., Ersin K., Şaban D., Yavuz E., Yunus T., Hızır İ., Naci C., Erkan Ö., Necmettin İ. ve Evren T.'yi gözaltına alındı. Operasyonda çok sayıda çek, senet ve silahlar ele geçirildi. Operasyonda ele geçirilen F serisi 1 doların FETÖ/PDY ile bağlantısının olup olmadığı noktasında araştırma başlatıldı. Sağlık kontrolünden geçirilen şüpheliler, ifadeleri alınmak üzere emniyet müdürlüğüne götürüldü.

Editör: Pusula Gazetesi