Pusula Gazetesi İmtiyaz Sahibi Ali Rıza Tığ'a aracıyla trafikte giderken saldırıda bulunan 2 şüpheli cezasız kalmadı.

Mahkeme 2 şüpheli hakkında 2 ay 15 gün hapis cezası vererek hükmün açıklanmasını geri bıraktı. Mahkeme ayrıca şüpheliler hakkında 5 yıl denetimli serbestlik uygulanmasına ve hapis cezasının para cezasına çevrilmesine karar verdi.

2017 yılı Haziran ayında meydana gelen olayda, Ali Rıza Tığ, İnağzı TOKİ Konutlarının bulunduğu alanda arkasında araçla takip eden 2 kişi saldırı girişiminde bulunmuştu. Ali Rıza Tığ'ın otomobilinin önünü kesen ve araçtan inerek saldırılı girişiminde bulunan 2 şüpheli, daha sonra olay yerinden uzaklaşmak isteyen Ali Rıza Tığ'ı uzun süre takip etmişti.

Davanın karar duruşması geçen 4 Kasım tarihinde 3'üncü Asliye Ceza Mahkemesi'nde görüldü. Suçlamaları kabul etmeyen şüpheliler Erdal K., ve Hüseyin T., beraat etmelerini talep etti. Delilleri ve tanık ifadelerini göz önünde bulunduran mahkeme şüphelilerin 2 ay 15 gün hapis cezası ile cezalandırılmasına, hükmün açıklanmasının geri bırakılmasına karar verdi. Mahkeme ayrıca sanık Hüseyin T., hakkında 5 yıl süreyle denetimli serbestlik uygulanmasına, sanık Erdal K.'nın ise hakkında verilen hapis cezasının para cezasına çevrilmesine karar verildi .

Editör: Pusula Gazetesi