Demir Ailesine ait Yeni Adım Gazetesi, ailenin Filyos'taki talepleri karşılanmadığı için Belediye Başkanı Ömer Ünal ve Filyoslu İşadamı İsmail Recai Şanlı'ya saldırıyor. Bu ikiliye saldırırken, araya Pusula Gazetesi Sahibi Ali Rıza Tığ'ı da karıştırıyor.

Zonguldak ve ilçelerindeki Ticaret ve Sanayi Odalarının, Özelleştirme İdaresi'nden aldıkları Filyos Ateş Tuğla Fabrikası'nın çoğunluk hissesini ele geçiren Demir Ailesi, fabrikanın arsasını bir müteahhitlere sattı. SİT alanı içinde kalan arsasını ise Kültür ve Turizm Bakanlığı'na satmak istedi. Bu satışın gerçekleşebilmesi için Filyos Belediyesi'nin yapması gereken işler vardı. Filyos Belediyesi bu iş ve işlemleri yapmadı. Bu noktadan sonra Yeni Adım Gazetesi, Filyos Belediye Başkanı Ömer Ünal ile Filyoslu İşadamı İsmail Recai Şanlı hedef yapıldı.
Ömer Ünal'ın AK Parti'den yeniden aday olmaması için büyük çaba gösteren Demir Ailesi, bu tavırlarını elerindeki yayın organlarında da gösterdiler. Ancak AK Parti Zonguldak İl Başkanı Zeki Tosun ve AK Parti'nin üç milletvekili, Ömer Ünal'ın yeniden aday olması konusunda fikir birliği yaptı. Ömer Ünal yeniden aday oldu.
Bu noktadan sonra Demir Ailesinin büyüğü Erdoğan Demir'in, televizyona çıkıp "Evet, ben Filyos Belediye Başkanı Ömer Ünal'a gittim. Bir takım taleplerde bulundum. Hatta kendisine Sayın İçişleri Bakanımız Sayın Süleyman Soylu'nun selamını getirdim. Bura rağmen taleplerimiz karşılık bulmadı. Ömer Ünal istediğimizi yapmadı. Bu yüzden Ömer Ünal'a kafayı taktık" demesi beklenirdi. Erdoğan Demir gibi mert, delikanlı, sözünün eri birine bu yakışırdı.
Pusula Gazetesi'nin bu gelişmeleri kamuoyuyla paylaşması Yeni Adım Gazetesi ve Demir Ailesini rahatsız etti. Ömer Ünal'ın yolsuzluk yaptığını ileri sürerek, bu konuların Yeni Adım Gazetesi'nin yayınları etkili olmadığını için Pusula'da haber olması istendi. Bu nedenle Ali Rıza Tığ da hedef yapıldı.
Yeni Adım Gazetesi'nin internet sitesinde bugün yayınlanan "Filyos'u peşkeş çekmişler" başlıklı haberin ise hiçbir geçerliliğinin olmadığı öğrenildi. İsmail Recai Şanlı'nın oteliyle ilgili sorunun AK Parti hükümetinin çıkardığı "İmar Barışı" ile tüm sonuçlarıyla ortadan kalktığı, otel için yapı kayıt belgesi alındığı, ruhsatının da Filyos Belediyesi tarafından verildiği öğrenildi.

İşte Yeni Adım Gazetesi'nde "peşkeşin belgesi" olarak yayınlanan, ancak "İmar Barışı" ile sadece bir kağıt parçası olan o belge:

Editör: Pusula Gazetesi