Zonguldak Ticaret ve Sanayi Odası 100. Yıl Zirvesi'nde Zonguldak'ın önde gelen iş adamlarına plaket takdim edildi. Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan ve TOBB Başkanı Rıfat Hisarcıklıoğlu'nun da katıldığı zirvede Zonguldak'ın köklü şirketlerinin temsilcilerine plaket verildi.

Ali Şeker Yapı Malzemeleri Limited Şirketi adına Ali Erman Şeker, Zonguldak Ticaret ve Sanayi Odası'nın 100. Yılı anısına hazırlanan plaketlerini Zonguldak Valisi Erdoğan Bektaş'ın elinden, Yaman Tıbbi Alet Limited Şirketi adına Şevket Yiğit Yaman ise TOBB Başkanı Rıfat Hisarcıklıoğlu'nun elinden aldı.

Ali ŞEKER Yapı Malzemeleri Limited Şirketi

Zonguldak'ın eski ilçesi Bartın kökenli bir ailesi. Şeker ailesi, 1935 yılında Ali Şeker tarafından Bartınlı Ali Şeker Ticarethanesi adı altında Zonguldak'ta ticaret hayatına başladı . İlk başlarda ip, ayakkabı, hayvan malzemeleri, tarım ilaçları, çeşitli nalburiye ürünleri üzerine faaliyet gösterdi.

Teknoloji geliştikçe çağın şartlarına uygun olarak satılan ürünler ve hizmet alanları da çeşitlilik göstermeye başladı. 1965 yılında "Ali Şeker ve Oğulları Kollektif Şirketi" adı altında, baba Ali Şeker, oğulları Hüseyin ve Erdal Şeker ile faaliyetlerine devam etmeye başladı.

Firma1960'lı yıllarda üretim alanında faaliyet göstermeye başladı. Kendi çivi fabrikasını kurup, üretime başladı. 25 Ocak kararlarından sonra 1980 yılında bu faaliyeti sonlandırmak zorunda kaldılar.

1985 senesinde, ailenin ikinci firması olarak "Şekerler Makine Sanayi ve Ticaret A.Ş" kuruldu. Maden makinaları, elektrikli el aletleri, büyük makinalar bu firma adı altında satılmaya, ihalelere bu firma adı altında girilmeye başlandı.

2011 yılında "Ali Şeker ve Oğulları Kollektif Şirketi", "Ali Şeker Yapı Malzemeleri İnşaat Makine Ltd. Şti." adı ile faaliyet göstermeye başladı.

Günümüzde nalburiye, hırdavat, yapı ve madencilik malzemelerinde çok çeşitle hizmet veriyoruz. Bünyemizde ORS Rulman, Standart Pompa, KAMA Teker, YILDIZ Gaz, GAMAK Elektrik Motorları, SIKA Yapı Kimyasalları, BOSCH Elektrikli El Aletleri, Reis Shop, Oerlikon Kaynak Elektrotları, EBARA Pompa, Festo gibi birçok bayilik bulunuyor. Bu arada atölye - fabrika - maden malzeme ve ekipmanları, martopikör, hilti, rulman, iş güvenliği ekipmanları gibi çeşitler ile de ihtiyaca karşılık vermeye çalışıyor.

Yaman Tıbbi Alet İlaç ve Itriyat Ltd. Şti.

Yaman Tıbbi Alet İlaç ve Itriyat Ltd. Şti. firması 1986 yılında kuruldu. İhale firması olarak kurulan Yaman Tıp 2004 yılından itibaren endüstri, laboratuvar ve hastane sektörü dışında eczane sektörününe de yönelmiş ve bu alanda bölgesinde bir marka olmayı başardı.
Köklü geçmişi ile birçok global ve ulusal markanın bayiliğini bünyesinde bulunduran ve Batı Karadeniz bölgesinde 370'in üzerinde eczaneye, 100'ün üzerinde endüstriyel kurum, hastane ve sağlık kuruluşlarına müşteri odaklı stratejisi ile birebir hizmet vermeye devam ediyor.
Pazarında artan talebi değerlendirerek daha hızlı ve teknolojik çözümler sunmak adına 2015 yılı sonunda B2B(businness to bussinnes) e-ticaret platformu kurarak tüm Türkiye'ye kaliteli hizmet verme kararı almış ve e-ticaret alanına gerekli yatırımları yaptı. 2016 yılı ilk çeyreğinde Yaman Limited bünyesi altında webdepo.com adresinde sadece eczanelere online hizmet vermeye başladı. Kurucusu olan Eczacı Zafer YAMAN'ın 21.05.2018 tarihinde vefatının ardından yöneticiliği oğlu Şevket Yiğit YAMAN devraldı.

Editör: Pusula Gazetesi