Kozlu Belediye Başkanı Ali Bektaş, ilçede düzenlenecek müzik şenliğiyle ilgili basında çıkan haberlere açıklık getirdi.

Açıklama şöyle: "İçinde bulunduğunuz pandemi koşulları nedeni ile iki yıla yakın bir zamandır alınması zorunlu tedbirler sonucu sosyal hayatımızda çeşitli kısıtlamalar yaşamaktayız. Hükümetimizin başarılı aşılama kampanyası neticesinde bu kısıtlamaların birçoğunu kaldırarak işyerlerinin açılması yüz yüze eğitimin başlaması sağlanmıştır ancak pandemi kısıtlamaları nedeni ile insanlarımızın içinde bulundukları sıkıntılardan kurtulabilmeleri sosyal hayata uyumlarında sosyalleşmenin önemi bilinmektedir.
Ülkemiz genelinde müzik organizasyonları yapan bir firmanın ilimizde bir müzik şöleni düzenlemek istediği ancak il merkezinde uygun alan bulamadıklarından belediyemize müracaatları değerlendirilmiştir.
Zonguldak ve çevresindeki vatandaşlarımızın müzik şenliği düzenlenmesi dolayısıyla eğlenceye ve müzik organizasyonuna katılım sağlama arzu ve istekleri dikkate alınarak, belediyemiz tarafından organizatör firmaya Kozlu sahilinde uygun alan gösterilmiştir. Belediyemizin konuyla alakası sadece ilgili firmaya yer göstermekten ibarettir.
Ayrıca şenliğe katılacak sanatçılar ve sponsorlar ilgili firma tarafından belirlenmiştir. Buna rağmen son günlerde sponsorlar ve sanatçılar üzerinden belediyemizle uzaktan yakından alakası olmayan konularda belediyemiz ve mensubu olmaktan gurur duyduğumuz partimizi yıpratmak amacıyla algı oluşturulmaya çalışıldığını görmekteyiz. Her güzel hizmetin ve etkinliğin vatandaşlarımızın talebi üzerine gerçekleştirildiğini anlamak istemeyen ve maalesef her konuyu çarpıtarak algı oluşturma gayretinde bulunan bu zihniyeti kınıyoruz.
Zonguldaklı hemşerilerimizin eğlenerek müzik dinleme hakkına bir nebze katkı sunmaktan ibaret olan müzik şenliği etkinliğinde; başkaca hiçbir niyetimizin olmadığını kamuoyunun sağduyusuna bırakıyoruz."