Zonguldak'ın Kilimli ilçesinin CHP'li Belediye Başkanı Ali Aslankılıç'ın Bartın'dan aldığı bir fındık bahçesine belediyeye ait araçlarla yapılan çalışma hızla devam ediyor. Başkan Ali Aslankılıç'ın belediyeye ait resmi araçlarla Bartın merkeze bağlı Kuçükkızılkum Köyü Bozacıoğlu Mahallesi'ndeki fındık bahçesine çalıştığı kadar ilçeye çalışmadığını belirten vatandaşlar, "Biz böyle bir çalışma görmedik. Başkanın maşallahı var. En çok merak ettiğimiz şey ise basında bu kadar haber olmasına rağmen yetkili kurumların ve özellikle CHP İl Başkanlığı'nın buna göz yumması oldu. Halen daha ses seda yok, Başkan makam aracıyla bölgeye gidiyor, belediyeye ait kamyonlar malzeme çekiyor. Yetkililer uyuyor mu? CHP ne yüzle buradan bir daha oy isteyecek?" diye sordu. Belediyenin kamyonlarının köy içerisindeki geçişleri de amatör kameraya yansıdı.

"İSTEDİĞİ GİBİ AT KOŞTURUYOR, AMA BİR YETKİLİ ÇIKIP DA 'SEN NE YAPIYORSUN KARDEŞİM' DEMİYOR"

İlçenin halinin içler acısı olduğunu belirten vatandaşlar ise; "İlçede yol yok, çalışma yok. Her taraf pislik içerisinde. Nereden oy verdik, neden seçtik ki biz bu başkanı? Ama başkanda suç yok, denetim olmazsa olacağı da buydu zaten. Allah göz yumanlardan da bu tüyü bitmemiş yetimlerin hakkını soracak. Zonguldak sahipsiz, Kilimli sahipsiz. Herkes istediği gibi at koşturuyor, ama bir yetkili çıkıp da 'Sen ne yapıyorsun kardeşim. İlçede yol yok, sen belediyenin kamyonlarıyla başka ile kendi arsana malzeme çekiyorsun' diye sormuyor. Ben olsam malzemeyi de belediyenin malzemesinden kullanırdım. Ne de olsa ses çıkartan yok. Belki de öyledir bunun da incelenmesi lazım. Ama nerde öyle cesaretli bürokratlar?" sözleriyle sitem etti.

"KÖYÜMÜZÜN YOLLARINI DA BOZUYOR"

Kamyonlar nedeniyle köy yollarının da bozulduğuna dikkat çeken Kuçükkızılkum Köyü sakinleri; "Kamyonlarla ne taşıyorsalar köyümüzün yolları bozuldu. Fındık bahçesinde bu kadar uzun süre ne çalışması yapılıyor anlayamadık. Üzerinde Kilimli Belediyesi yazınca da hayrete düştük. Daha sonra öğrendik ki kamyonlar belediyenin, arsa da belediye başkanının. Yazık günah, devletin malı bu şekilde heba edilmemeli. Hakkını vermek lazım, belediye başkanı çok iyi çalışıyor. Kendine çalışsa da iyi çalışıyor. Bari yolları da yapsa da bizim tam olsa" dedi.

Editör: Pusula Gazetesi