Zonguldak'ın Kilimli ilçesinin Cumhuriyet Halk Parti'li (CHP) Belediye Başkanı Ali Aslankılıç'ın Bartın'dan aldığı bir fındık bahçesine belediyeye ait resmi araçlarla malzeme çekmesi ve belediye işçilerini çiftlikteki inşaatta çalıştırması hakkında soruşturma başlatıldı. Pusula Gazetesi'nde yer alan haberlerin ardından Zonguldak Valisi Ahmet Çınar'ın konunun geniş çaplı olarak araştırılması için Kilimli Kaymakamlığı'na talimat verdiği öğrenildi.

Kilimli Belediye Başkanı Ali Aslankılıç, Bartın'dan aldığı bir fındık bahçesine iddiaya göre 6 aydır belediyeye ait kamyonlarla malzeme çekti, yine belediyeye ait iş makinaları ve belediye personeli ile tarlada bir çiftlik yapmaya başladı. Geçen süre içerisinde bir belediye personeli çiftlikteki inşaatta çatıdan düşerek yaralandı. Yine Kurban bayramı tatilinde çiftliğe malzeme çeken kamyon kaza yaptı, kazada 4 kişi yaralandı.

Aslankılıç'ın Bartın'ın Kuçükkızılkum Köyü Bozacıoğlu Mahallesi'nden aldığı 29 dönümlük araziye çiftlik yaptığı yaklaşık 6 aydır kamuoyunun gündemindeydi. Belediyenin araçlarını ve hizmetlerini kendi özel işinde kullanan Başkan Ali Aslankılıç hakkında Pusula Gazetesi'nde yer alan haberlerin ardından Zonguldak Valisi Ahmet Çınar, Kilimli Kaymakamlığı'na talimat verdi. Kaymakam Armağan Turan'ın konuyla ilgili geniş çaplı inceleme başlattığı öğrenildi.

Editör: Pusula Gazetesi