Zonguldak'ın Kilimli ilçesinin CHP'li Belediye Başkanı Ali Aslankılıç, Bartın merkeze bağlı Kuçükkızılkum Köyü Bozacıoğlu Mahallesi'ndeki çiftliği için Belediye imkanlarını seferber etti.

Ali Arslankılıç'ın resmi makam aracıyla sık sık Bartın merkeze bağlı Kuçükkızılkum Köyü Bozacıoğlu Mahallesi'ndeki çiftliğe gidip çalışmaları yerinde incelediği fotoğraf karelerine de yansıdı.

Ancak seçimlere kısa bir süre kala çiftlikteki çalışmaları hızlandıran Ali Arslankılıç, çalışanların yaşamını da hiçe sayıyor. Çiftlikte çalışırken bir belediye işçisinin inşaattan düşüp hastaneye kaldırıldığı haberleri soğumadan, Saltukova yol ayrımında, belediyenin kamyonu kazaya karıştı, şoförü yaralandı.

Belediye araçları çok fazla dikkat çekince, özel araçlarla belediye şantiyesinden taşınan tuğlalar 24 Ekim 2018 tarihinde Filyos'ta Jandarma tarafından yakalandı.

Sürücü, kendisini Kilimli Belediye Başkanı Ali Arslankılıç'ın oğlu Hamit Arslahnkılıç'ın tuttuğunu, kamyondaki tuğlaları Kilimli Belediye şantiyesinden yüklediğini itiraf etti. Kamyondaki eksik belgeler nedeniyle sürücüye yaklaşık 4 bin lira para cezası kesildi.

28 Ekim 2018 tarihinde ise Kilimli Belediye şantiyesinden çıkan demir ve profil yüklü kamyon, Filyos'ta jandarmaya takılmamak için büyük çaba gösterdi. Öncü birliklerle jandarma noktasına yakalanmaktan kurtulan Kilimli Belediyesi'ne ait kamyonun geceyi Çaycuma Belediyesi Garajı'nda geçirdikten sonra ertesi gün Bartın merkeze bağlı Kuçükkızılkum Köyü Bozacıoğlu Mahallesi'ndeki çiftliğe ulaştığı öğrenildi.

Kilimli Belediyesi'nin imkanlarıyla Bartın'ta çiftlik yapan Ali Arslankılıç'a hiçbir devlet kurumunun 'dur' dememesi ise kamuoyunda büyük şaşkınlık yaratıyor.

Editör: Pusula Gazetesi