Zonguldak'ın Kilimli ilçesinin Cumhuriyet Halk Parti'li (CHP) Belediye Başkanı Ali Aslankılıç'ın Bartın'dan aldığı bir fındık bahçesine belediyeye ait resmi araçlarla malzeme çekmeye devam ediyor. Ali Aslankılıç'ın Bartın merkeze bağlı Kuçükkızılkum Köyü Bozacıoğlu Mahallesi'nden aldığı 29 dönümlük çiftlikte yaklaşık 6 aydır belediyeye ait araçlarla malzeme çekilip çalışma yapılıyor. Belediye araçlarını ve işçilerini şahsi işlerinde 6 aya yakın zamandır kullanan Belediye Başkanı Ali Aslankılıç hakkında inceleme ve soruşturma başlatılmaması dikkat çekti.

4 KİŞİNİN YARALANDIĞI KAZADA BELEDİYENİN KAMYONU BARTIN'DAN GELİYORMUŞ

Ali Aslankılıç'ın çiftliğine malzeme çeken Kilimli Belediyesi'ne ait 67 AU 822 plakalı resmi hizmete mahsus kamyon, geçtiğimiz Cumartesi günü Saltukova Beldesi'nde Filyos Yolu üzerinde kaza yaptı. Kazada 4 kişi yaralandı. Kaza sonrası yapılan araştırma ve incelemelerde kamyonun Belediye Başkanı Ali Aslankılıç'ın Bartın'daki arsasına malzeme çektiği ve malzemeyi boşalttıktan sonra Kilimli'ye geri dönerken kazanın meydana geldiği ortaya çıktı. Kamyonun Kuçükkızılkum Köyü'nde kazadan saatler önce seyir halinde olduğu da fotoğraflarla ortaya çıktı.

KAZA GÜNÜ BAŞKANIN MAKAM ARACI DA ÇİFTLİKTEYMİŞ

Belediye Başkanı Ali Aslankılıç'ın kazanın meydana geldiği Cumartesi günü makam aracıyla çiftliğe giderek incelemelerde bulunduğu ve işçilere talimatlar verdiği ortaya çıktı. Başkanın zaman zaman makam aracıyla çiftliğe gittiği fotoğraflarla da kanıtlanmıştı. Uzun süredir basında yer alan haberlere rağmen Belediye Başkanı'nın nasıl bu akdar rahat bir şekilde belediyenin araçları ve işçileri ile çiftliğinde çalışma yaptırdığı ise kamuoyunda merak konusu oldu.

BELEDİYE İŞÇİSİ ÇİFTLİKTE ÇALIŞIRKEN ÇATIDAN DÜŞÜP YARALANMIŞTI

Başkan Ali Aslankılıç'ın Bartın'daki çiftliğin inşaat çalışmalarında belediye işçilerini çalıştırdığı da iş kazasıyla ortaya çıkmıştı. Aslankılıç'ın arsa içerisinde yaptırdığı evin çatı işinde çalışan ve belediye işçisi olduğu öğrenilen Celal Ç., geçen 22 Haziran tarihinde çatıdan düşerek yaralanmıştı. Celal Ç.'nin yaşanan iş kazası sonrası soruşturma açılmaması için Bartın Devlet Hastanesi'ne kaldırılmak yerine Zonguldak'ta bulunan Özel Level Hastanesi'ne getirildiği iddia edilmişti. Bartın Jandarma Komutanlığı, olay sonrası arsada inceleme yapmıştı.

NE İNCELEME NE SORUŞTURMA AÇILMADI

Bir belediye başkanının belediyenin iş makinaları, kamyonları ve işçileri ile 6 ay boyunca başka bir ildeki çiftliğinde yasak olmasına rağmen çalışma yapması hakkında hiçbir soruşturma açılmadığı ve inceleme başlatılmadığı ortaya çıktı. Devletin malı olan, tüyü bitmemiş yetimin hakkı bulunan kamu kaynaklarının Başkan Ali Aslankılıç tarafından şahsi işlerinde kullanılması en çok da vatandaşların tepkisini çekti. Bartın Kuçükkızılkum Köyü halkı, "Köyümüzden Bartın Belediyesi bile bu kadar geçmedi" derken, Kilimli halkı ise, "Biz hizmet için seçtik o kendisine hizmet anlamış olmalı. Ali Başkan, Kilimli Belediye Başkanı olduktan sonra oldu bir Karun. Ne devleti tanıyor ne de kendini seçen halkı. Sanıyor ki bu mal mülk bitmez. Ama hepsinde tüyü bitmemiş yetimin hakkı var. Zonguldak Valiliği ve Kilimli Kaymakamlığı Ali Aslankılıç'a dur demelidir. Halk için olanı kendi hizmetinde kullanan bir belediye başkanına dur demeyen devlet olursa her başa gelen aynı şeyi yapar. Ali Aslankılıç 6 aydır çizmeyi aştı ama daha dur diyen olmadı" ifadelerini kullandı.

Editör: Pusula Gazetesi