Zonguldak'ın Kilimli ilçesinin Cumhuriyet Halk Parti'li (CHP) Belediye Başkanı Ali Aslankılıç'ın Bartın'dan aldığı bir fındık bahçesine belediyeye ait resmi araçlarla malzeme çekmeye devam ettiği kameralara yansıdı. Dün çekilen görüntülerde de köyde belediyenin işçileri ve malzemesiyle yapılan çiftliğin ilk görüntüleri de ortaya çıktı. Köyde yükselen çiftliğin devletin malzemeleriyle yapıldığı iddiası ise Kilimli'de vatandaşların tepkisini çekti.

Kilimli Belediye Başkanı Ali Aslankılıç, Bartın'dan aldığı bir fındık bahçesine iddiaya göre 8 aydır belediyeye ait kamyonlarla malzeme çekti, yine belediyeye ait iş makinaları ve belediye personeli ile tarlada bir çiftlik yapmaya başladı. Geçen süre içerisinde bir belediye personeli çiftlikteki inşaatta çatıdan düşerek yaralandı. Yine Kurban bayramı tatilinde çiftliğe malzeme çeken kamyon kaza yaptı, kazada 4 kişi yaralandı.

Zonguldak Valiliği geçtiğimiz aylarda konuyla ilgili Kilimli Kaymakamlığı'na soruşturma ve inceleme talimatı vermişti. İlçede kaymakamın değişmesinin ardından soruşturmanın ne aşamada olduğu da merak ediliyor.

Dün çekilen görüntülerde, belediyeye ait kamyonun Bartın yolunda çiftliğe giden yoldan geçişi, belediyenin malzemesi ve işçileri ile yapıldığı ileri sürülen çiftliğin inşaatı yer aldı.

Editör: Pusula Gazetesi