Kilimli Belediye Özel Halk Otobüsleri’nin 65 yaş üstü uygulamasından gelen şikayetleri BİMER’e ileten Facebook Fenomeni Yılmaz Kaldırım, Kilimli Belediye Başkanı Ali Aslankılıç’tan aldığı cevapla şoka girdi.

BİMER’e dilekçeyi 17 Mart 2016 tarihinde dilekçe yazan Yılmaz Kaldırım’a yanıt veren Kilimli Belediye Başkanı Ali Aslankılıç, 25 Mart 2016 tarihinde verdiği yanıtta “İlçemiz bünyesinde yolcu taşımacılığı yapan Özel Halk Otobüslerinin 65 yaş uygulaması ile ilgili Belediyemiz 07.05.2016 tarih ve 2014/51 sayılı meclis kararı almış olup, Özel Halk Otobüslerine bu konuda uygulaması yaptırılmaktadır” yanıtını verdi.

Ali Aslankılıç’ın 7 Mayıs 2016 tarihinde Belediye Meclis toplantısı yaptıklarını söylemesi şaşkınlık yarattı. Aslankılıç’ın iki ay sonra yapılacak toplantıyı yapılmış gibi gösterip karar alındığını söylemesi alay konusu oldu.

İşte Ali Aslankılıç’ın Yılmaz Kaldırım’a gönderdiği yanıt:

“ İlçemiz bünyesinde yolcu taşımacılığı yapan Özel Halk Otobüslerinin 65 yaş uygulaması ile ilgili Belediyemiz 07.05.2016 tarih ve 2014/51 sayılı meclis kararı almış olup, Özel Halk Otobüslerine bu konuda uygulaması yaptırılmaktadır ve tarafımızdan sürekli olarak takibi ve kontrolü yapılmaktadır. Ancak bununla ilgili zaman zaman aksamalar olduğu aşikardır. Belediyemiz Zabıta Müdürlüğünce bu yönde gelen şikayetlerde değerlendirilerek uygulamayı aksatan Özel Halk Otobüslerine ceza uygulanmaktadır. Uygulama tarafımızdan kontrol altında tutulmakta olup, titizlikle takip edilmektedir.”

Editör: Pusula Gazetesi