1995 doğumlu olan ünlü golcü henüz 25 yaşındadır. Trondheim doğumlu olan oyuncu en başarılı forvetlerden birisi olarak da dikkat çeken bir isim. 1.95'lik boyu ile en uzun futbolculardan birisi olan Sörloth, aynı zamanda sol ayağını kullanan başarılı futbolculardan birisi.

Rösenborg oyuncunun oynadığı ilk takımlar arasında, daha sonra ise Norveç A Milli Futbol Takımı'nda 2013 yılında Crusaders takımına karşı oynamış ve ilk gollerinden birisini bu maçta atmıştır. İsmini ise FK Bodö/Glimt takımında oynarken duyurmuştur. Burada 14 gole imza atan oyuncu daha sonra Hollanda FC Gröningen de oynamaya başladı.

Real Sociedad Kiraladı

Alexander Sörloth daha sonra bu başarısını Danimarka takımlarından Midtjylland ve Belçika takımlarından Gent'te devam ettirdi. İki yıl boyunca Türkiye'de Trabzonspor takımında da oynayan Sörloth, tek bir sezonda attığı 33 golle başarısını da daha da arttırdı. Trabzonspor'dan sonra yirmi milyon lira bedelle Alman Bundesliga Ligi'nde oynayan Leipzig'e geçmişti.

Bu sezon ise İspanyol takımlarından La Liga'da oynayan Real Sociedad'da oynayacağı kesinleşti. Real Sociedad kendisi ile bir yıllık bir kiralama sözleşmesi yaptıklarını resmi olarak açıkladı. Ünlü golcünün İspanya'da oynayacak olması hayranlarını sevindirdi. Dünyanın en iyi ligleri ve takımlarında oynayan golcünün daha sonraki performansları çok merak ediliyor. Real Sociedad' da oynarken de yakından takip edileceği tahmin ediliyor.