Muharrem ayında gerçekleşen Yas-ı Matem orucunun sona ermesi nedeniyle, Alevi Kültür Derneği Zonguldak Şubesi tarafından Aşure etkinliği düzenlendi. Etkinlikte konuşan Zonguldak Belediye Başkanı Muharrem Akdemir, "Dileğim o ki, Hüseyin'i katleden Yezitler bir daha ortada olmasın ve tarih gerçekten özellikle Cumhuriyetin ilanından sonra Yahudiler, Hristiyanlar, Museviler ve Müslümanlar hep birlikte dostça kardeşçe yaşamasını biliyoruz. Dileğimiz bundan sonra hep birlikte dostça yaşamaktır" dedi.

Zonguldak'ta Muharrem ayında gerçekleşen Yas-ı Matem orucunun sona ermesi nedeniyle, Alevi Kültür Derneği Zonguldak Şubesi tarafından Aşure etkinliği düzenlendi. Alaborina Restoran'da düzenlenen aşure etkinliğine; Zonguldak Belediye Başkanı Muharrem Akdemir, Alevi Kültür dernekleri Genel Başkan Yardımcısı Adil Ateş CHP Zonguldak İl Başkanı Ahmet Altun, CHP Merkez İlçe Başkanı Ebru Uzun, ve çok sayıda davetli katıldı. "Alevi kültür derneği olarak Zonguldak'ta yapılan faaliyetlerimizde amacımız kentimize Aleviliği bir şekilde anlatmaktır" diyen Derken Başkanı Mehmet Kaplan, "Alevi dedelerinin maaş cem evlerine katkı anlamında çeşitli Alevi derneklerinin beklentileri vardır. Gelin Alevi dedelerine de maaş verip, Cemevlerine de katkı sunalım. Türkiye Cumhuriyeti Alevi sünni devlet anlayışı olacaktır. Bu ülkede İslam'ın dışında vatandaşlarımız yok mu? İnanmayan vatandaşlarımız yok mu? Tabii ki var. Onların haklarını nereye koyacağız. Buradaki akılcı çözüm bize göre demokratik toplumlarda devletin dini olmaz. Tabii ki devleti idare eden insanların inançları olacaktır. Ama devlet bütün inançlara karşı eşit mesafede durmalıdır. İbadeti kesinlikle cemaatlere bırakmalıdır ki, o zaman sorun kökünden çözülmüş olacaktır." dedi.

AKDEMİR: "HOŞGÖRÜ OLDUĞU SÜRECE BÖLÜNMEYECEĞİMİZİ GÖSTERECEĞİZ"

Etkinlikte konuşan Zonguldak Belediye Başkanı Muharrem Akdemir, "Özellikle her yıl planlı şekilde düzenlemiş olduğunuz bugünü, siz değerli insanlarla paylaşmak adına ben de sizlerin arasında olmaktan çok mutluluk duyuyorum. Siz Alevi dernekleri olarak bir daha böyle Yezitlerin çıkmaması adına bunu planlıyorsunuz. Bizler birbirimize gerçekten sevgi saygı hoşgörü olduğu sürece bölünmeyeceğimizi göstereceğiz. Dileğim o ki, Hüseyin'i katleden Yezitler bir daha ortada olmasın ve tarih gerçekten özellikle Cumhuriyetin ilanından sonra Yahudiler, Hristiyanlar, Museviler ve Müslümanlar hep birlikte dostça kardeşçe yaşamasını biliyoruz. Dileğimiz bundan sonra hep birlikte dostça yaşamaktır." İfadelerini kullandı. Konuşmaların ardından katılanlara aşure dağıtıldı. Ardından semah gösterisi gerçekleştirildi.

Editör: Pusula Gazetesi