Zonguldak'ın Ereğli ilçesine bağlı Kıyıcak mahallesinde çıkan yangında iki katlı ahşap ev tamamen yandı. Evde yaşayan ve damatlarına giden yaşlı çift, evlerine döndüklerinde gördükleri manzara karşısında sinir krizi geçirdi. Evini görünce fenalaşan yaşlı kadına sağlık ekipleri müdahale etti.

Olay saat 12.00 sularında ilçeye bağlı Kıyıcak Mahallesinde meydana geldi. Havanın soğuması ile birlikte sobayı yakan İsmail-Fahriye Dönmez çifti, kahvaltı için damat ve kızlarının evine gitti. Sobadan çıkan kıvılcımla tutuşan ev bir anda alevler içinde kaldı. Köyde yaşayan vatandaşlar durumu itfaiye ekiplerine haber verdi. Kısa sürede olay yerine gelen Ereğli belediyesi İtfaiye müdürlüğü ekipleri yangına müdahale etse de ahşap ev tamamen yandı. Evlerinin yandığı haberini alan İsmail (80) Fahriye (75) Dönmez çifti göz yaşlarına boğuldu. Fenalık geçiren Fahriye Dönmez' e sağlık ekipleri müdahale etti. Yangının söndürülmesinin ve soğutma çalışmasının tamamlanması ile ekipler olay yerinden ayrıldı.

Yangın ile ilgili açıklamada bulunan Kıyıcak Mahallesi Muhtarı ve Aynı zaman da Ereğli Muhtarlar Derneği Başkanı olan Şükrü Kılıç "Evde yaşayan vatandaşlarımız saat 10.30 gibi damadının yanına kahvaltıya gitmişler. Sobayı yanık bırakmışlar. 12.00 gibi de bu olay meydana gelmiş. Yaralanan yok. Kendileri yaşlı bir amca ile teyze. Evde kimse yokmuş. ev tamamen yandı. Ailenin kalacak yeri yok. Şu anda damatlarının yanında kalabilirlerse kalacaklar. Çocukları gurbette. Bir çocuğu ceza evinde. Durumları yok" dedi.

Editör: Pusula Gazetesi