Deplasmanlı Amatör Süper Ligde sezon başından beri aldığı istikrarlı sonuçlarla şampiyonluğun en büyük adayı olarak gösterilen Alaplı Belediyespor Pazar günü saha ve seyircisi önünde konuk ettiği İstasyon Gemiciler karşısında aldığı 8-0'lık galibiyetin ardından şampiyonluğunu ilan etti.

Ligin tamamlanmasına iki hafta kala en yakın rakibi Gelikspor'a 6 puan fark atan Alaplı Belediyespor'un aynı zamanda rakibine ikili averajının da iyi olması nedeniyle sarı-lacivertli ekip İstasyon Gemiciler maçının ardından şampiyonluk turu attı.

Taraftarları Mavi-Şeytanlar ile şampiyonluğu doyasıya kutlayan Alaplı Belediyespor'da futbolcular ve teknik heyet ilk aşamayı başarıyla tamamladı. Alaplı caddelerinde araç konvoyları oluşturulurken, şampiyonluk coşkusu doyasıya kutlandı.

ALAPLI BEKLEMEYE GEÇTİ

Sarı-lacivertli ekip Amatör Süper Ligi şampiyon tamamlamasının ardından şimdi gözünü Ereğli Belediyespor ve Devrek Belediyespor'a çevirdi. Ereğli Belediyespor sezon sonunda BAL'da şampiyon olması halinde Alaplı Belediyespor direkt olarak Bölgesel Amatör Lige çıkacak. Ancak Ereğli Belediyespor mutlu sona ulaşamazsa Alaplı Belediyespor Devrek Belediyespor ile sezon sonunda baraj maçı oynayacak. Oynanacak bu baraj maçında galip gelen takım Bölgesel Amatör Ligde olacak. Alaplı Belediyespor kalan iki maçına formalite maçları olarak çıkacak ve Ereğli Belediyespor'un şampiyon olmasını bekleyecek.

Editör: Pusula Gazetesi