Alaplı Belediye Başkanı Dr. Nevzat Çimenoğlu, 25. Geleneksel Alaplı Yağlı Pehlivan Güreşleri´nin, 18 Eylül 2010 Cumartesi günü Alaplı Kapalı Spor Salonu yanı itfaiye binası karşısında hazırlanan er meydanında yapılacağını belirterek, &[#]8220;Bu yıl Geleneksel Alaplı Yağlı Pehlivan Güreşleri´nin Alaplı şehir merkezinden uzak bir noktadaki Kefkenaltı mevkiinde değil, güreşlerin ilk yıllarda yapıldığı yer olan, Kapalı Spor Salonu yanı itfaiye binası karşısındaki eski futbol sahasının olduğu alanda yapmayı kararlaştırdık. Sahanın çimlendirmesi tamamlanarak güreşe hazır hale getirildi. Tribünlerin montajı da tamamlanmak üzere. Yeni ilave edilen tribünlerle birlikte, güreş sahamız yaklaşık 2 bin kişilik tribün oturma kapasitesine sahip olacak. Ayrıca, okullardan tedarik edeceğimiz sıralarla, oturma kapasitesini daha da artıracağız. Bunun yanında güreşçilerimizin soyunma odaları da hazırlandı. Ayrıca, portatif tuvalet ve lavaboların montajına da başlandı. Hafta sonuna kadar güreş sahamız komple hazır halı gelmiş olacak. Güreş sahasının şehir merkezinde olmasının, güreşlere olan ilgiyi daha da artıracağını düşünüyoruz&[#]8221; dedi.
Belediye Başkanı Dr. Nevzat Çimenoğlu, cumartesi günü yapılacak güreşlere, 40´ı başpehlivan olmak üzere yaklaşık 500 pehlivanın katılımını beklediklerini de belirterek, &[#]8220;Güreşecek olan başpehlivanlar yarın belli olacak. Yaptığımız ön görüşmeler doğrultusunda, 40 civarında başpehlivanın katılımını bekliyoruz. İlçemizden, ilimizden ve ülkemizin her yerinden vatandaşlarımızı, her yıl Kırkpınar ayarında yapılan güreşlerimizi izlemeye davet ediyoruz&[#]8221; diye konuştu.
Güreş Ağası Aydın Semerci de, 25. Geleneksel Alaplı Yağlı Pehlivan Güreşleri´nin organizasyonu için birkaç aydan bu yana iyi bir ekip çalışması yürütüldüğünü belirterek, &[#]8220;Yağlı güreşlerimizin organizasyonunda aksama olmaması ve iyi bir ev sahipliği yapabilmek için Geleneksel Alaplı Yağlı Pehlivan Güreşleri Tertip Komitesi´ni kurduk. Bu komiteye bağlı alt komiteler de oluşturduk. Güzel bir ekip çalışması yürüttük. Sadece ilçemizden değil, bölgemizin ve ülkemizin her noktasından vatandaşlarımızı, her yıl olduğu gibi bu yıl da Kırkpınar ayarında geçmesini beklediğimiz 25. Geleneksel Alaplı Yağlı Pehlivan Güreşleri´ni izlemeye davet ediyoruz&[#]8221; dedi.
Editör: Pusula Gazetesi