Bölgesel Amatör Lig temsilcilerimizden Devrek Belediyespor'da maddi-manevi kriz devam ediyor. 2016-2017 futbol sezonunda önce Zonguldak Amatör Süper ligde zor şartlarda şampiyon olan Devrek Belediyespor, ardından Kozlu Belediyespor'u baraj maçında 3-0 yenerek Bölgesel Amatör Lige çıkmayı başarmıştı. Kulüp Başkanı Mustafa Karaelmas ve yönetimi, Antrenör Serkan Bankoğlu ve aslanları Devrek Belediyespor'u BAL'a çıkartarak tarihinde en büyük başarısını yaşattığına dair isimlerini altın harflerle tarihe kazıttılar.

NE OLDUYSA BUNDAN SONRA OLDU

Devrek halkı ve Devrek Belediyespor taraftarları gönül verdikleri takımlarını tarihinde ilk kez Bölgesel Amatör Ligde izleyecek, ilçeye ayrı bir renk ayrı ve hava gelecekti. Ancak kırmızı-beyazlı ekibin önüne büyük bir engel çıktı. Maddiyat. Yıllarca Devrek Belediyesi ve esnafların desteği ile ayakta kalan Devrek Belediyespor'a acı haber ilk önce Belediyeden geldi. Başkan Semerci takıma önceki gibi katkı veremeyeceklerini açıklaması camiada soğuk duş etkisi yarattı. Kulüp Başkanı Mustafa Karaelmas küstürüldü, istifa etti, yönetim bir türlü toplanıp arasında başkan seçemedi. Belediye Başkanı Mustafa Semerci ile yapılan toplantılardan sonuç çıkmadı, ne Semerci, ne de yönetim bir açıklama yapmadı.

CAMİA KARAMSAR TEDİRGİN
Devrek Belediyespor yönetimi ve Belediye Başkanı'ndan açıklama gelmemesi, sezonun başlamasına kısa süre kalmasına rağmen takımda hiçbir hareketlilik olmaması camiada karamsarlığı ve tepkilere neden oldu.
OTOPARK, STAND GELİRLERİ TEHLİKEDE

Devrek Belediyesinin her yıl kurmuş olduğu ve Devrek Belediyespor'a aktarılan stand gelirlerinin bu yıl Belediye tarafından kulübe verilmeyeceği söylentileri çıktı. Standlardan yaklaşık 500 bin lira tutarında gelir kazanan Belediye buradan Devrek Belediyespor'a pay veriyordu. Devrek'in merkezinde açılan 5 katlı 300 araçlık otopark gelirlerinin yanı sıra stand gelirleri ile birlikte Devrek Belediyespor BAL'da iyi bir kadro kurup rakipleri ile başa baş mücadele edebilecek konuma gelebilir. İlk sene şampiyonluk beklemek hayal olur, ancak Devrek Belediyesporlu taraftarlar da Bölgesel Amatör Lig görmüş olur.

AVRUPA DEVREKLİLER DERNEĞİ GÖREVE

Avrupa Devrekliler Kültür Sosyal ve Yardımlaşma Derneği Başkanı Bülent Kapucubaş geçtiğimiz yıl Almanya'da yapılan festivalde Devrek kültürünü tanıtmış Devrek Belediyespor'a gelir sağlamak için stant kurmuştu. Atkı ve formalar ise kısa sürede tükenmiş, takıma önemli gelir sağlanmıştı. Belediye Başkanı Mustafa Semerci'e festivale katılarak Devrek Belediyespor'a destek olmuştu. Avrupa Devrekliler Kültür Sosyal ve Yardımlaşma Derneği bu yıl da takımına destek çıkmak zorunda.

SEMERCİ-ULUPINAR ELELE DEVREK BELEDİYESPOR DAHA İYİ GÜNLERE
Devrek Belediyespor'a maddi manevi büyük destekler sağlayan eski Devrek Belediye Başkanı ve AK Parti Zonguldak Milletvekili Özcan Ulupınar camiayı toparlayıp Devrek Belediyespor için kenetlenmelerini sağlayabilir, tecrübesiyle yeni gelir kapıları açmasını sağlayabilir, Standlar ve otopark gelirleri için telkinde bulunabilir. Devrek Belediye Başkanı Mustafa Semerci ise bugüne kadar Devrek Belediyespor'un ayakta kalmasını sağlayan destek veren bir Başkan. Bu destekler Bölgesel Amatör Ligde mücadele edecek olan Devrek Belediyespor için çok daha önemli hale geldi. Semerci-Ulupınar elele Devrek Belediyespor daha iyi günlere...

Editör: Pusula Gazetesi