Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Zonguldak Milletvekili Şerafettin Turpcu ve CHP Çaycuma İlçe Başkanı Tuncay Akyol, Genel Maden İşçileri Sendikası (GMİS) eski Genel Başkanı Ramis Muslu, Çaycumalı Elmaslar Taraftar Grubu, Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ile öğretmenlikten ihraç edilen Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu'na (KESK) bağlı Eğitim-Sen Çaycuma Baştemsilcisi Gökhan Taner Günsan ve Eğitim-Sen Zonguldak Şubesi Sekreteri İsmet Akyol için açılan imza kampanyasına destek verdiler, Eğitim-Sen Devrek Temsilciliği de Akyol ve Günsan'a dayanışma ziyaretinde bulundular.

TURPCU'DAN İHRAÇ EDİLEN ÖĞRETMENLERE DESTEK

CHP Zonguldak Milletvekili Şerafettin Turpcu ve CHP Çaycuma İlçe Başkanı Tuncay Akyol, öğretmenlikten ihraç edilen Eğitim-Sen Çaycuma Baştemsilcisi Gökhan Taner Günsan ve Eğitim-Sen Zonguldak Şubesi Sekreteri İsmet Akyol'a destek vermek için Atatürk Anıtı önünde açılan imza standını ziyaret edip, imza attılar.

Milletvekili Turpcu, yaptığı açıklamada, "Haksız ve hukuksuz yere ihraç edilen öğretmenlerimizin her zaman yanındayız. Yetkililerin bir an önce bu yanlışlıktan dönmesini ve öğretmenlerimizin göreve iade edilmesini istiyoruz" dedi.

İHRAÇ EDİLEN ÖĞRETMENLERE BİR DESTEK DE GMİS ESKİ GENEL BAŞKANI RAMİS MUSLU'DAN

GMİS eski Genel Başkanı Ramis Muslu, Çaycuma'da açılan "Öğretmenlerimizi Geri İstiyoruz" imza standını ziyaret ederek, ihraç edilen Eğitim-Sen Zonguldak Şubesi Sekreteri İsmet Akyol ve Çaycuma Baştemsilcisi Gökhan Taner Günsan'a destek verdi. İmza metnini imzalayan Ramis Muslu, kamuoyunun İsmet Akyol ve Gökhan Taner Günsan'ın bir an önce göreve iade edilmesi yönünde bir beklentisi olduğunu söyleyerek, yaşanan mağduriyetin bir an önce giderilmesi gerektiğini söyledi.

ÇAYCUMALI ELMASLAR TARAFTAR GRUBU'NDAN İHRAÇ EDİLEN ÖĞRETMENLERE DESTEK

Zonguldak Kömürspor-Büyükşehir Belediye Erzurumspor maçı öncesinde, Çaycuma Atatürk Anıtı önünde açılan "Öğretmenlerimizi Geri İstiyoruz" imza standını ziyaret eden Çaycumalı Elmaslar Taraftar Grubu, ihraç edilen Eğitim-Sen Çaycuma Baştemsilcisi Gökhan Taner Günsan ve Eğitim-Sen Zonguldak Şubesi Sekreteri İsmet Akyol'a destek için imza attılar.

Çaycumalı Elmaslar Taraftar Grubu sözcüleri İsmail Usluoğlu ve Umut Akgönül, Başöğretmen Mustafa Kemal Atatürk'ün izinde olduklarını belirtip, "Emekçi öğretmenlerimizin her zaman yanındaydık, yanında olmaya da devam edeceğiz. Öğretmenlerimizi okullarında, öğrencilerinin yanında tekrar görmek istiyoruz" dediler.

EĞİTİM-SEN DEVREK TEMSİLCİLİĞİ'NDEN AKYOL VE GÜNSAN'A DAYANIŞMA ZİYARETİ

Eğitim-Sen Devrek Temsilciliği Yürütme Kurulu üyeleri, meslekten ihraç edilen Eğitim-Sen Zonguldak Şubesi Sekreteri İsmet Akyol ve Çaycuma Baştemsilcisi Gökhan Taner Günsan'ı ziyaret etti. Eğitim-Sen Devrek Baştemsilcisi Satuk Kadam ve Eğitim-Sen Devrek Temsilciliği Yürütme Kurulu üyeleri, Çaycuma'da açılan "Öğretmenlerimizi Geri İstiyoruz" imza standını ziyaretin ardından Eğitim-Sen Çaycuma Temsilciliği'nde Eğitim-Sen yönetici ve üyeleriyle görüştü.

Eğitim-Sen Devrek Temsilcisi Satuk Kadam, Akyol ve Günsan'ın hukuksuz bir şekilde ihraç edilmesinin öğretmen camiasında ve kamuoyunda tepkiyle karşılandığını söyleyerek, dayanışma içinde olacaklarını söyledi.

Meslekten ihraç edilen Akyol ve Günsan ise, dayanışmanın her geçen gün arttığını belirterek, Eğitim-Sen Devrek Temsilciliği'ne teşekkür ettiler.

Editör: Pusula Gazetesi