Vali Ahmet Çınar döneminde randevu talebinin kabul edilmediğini belirten Akyol; "Bilindiği gibi Ali Kaban'ın Zonguldak Valisi olduğu dönemde, Eğitim Sen Çaycuma Temsilcisi Gökhan Taner Günsan ile birlikte 7 Şubat 2017 tarihli 686 sayılı KHK ile ihraç edilmiştik. İhraç edildikten kısa bir süre sonra Eğitim Sen Genel Merkez Yürütme Kurulu Üyelerimiz, Vali Ali Kaban ile görüşmüş ve Kaban, ihraçlarla ilgili Valiliğe gelen listelerin merkeze gönderildiği bilgisini Eğitim Sen Genel Merkez Yürütme Kurulu Üyeleri Mesut Fırat ve İsmail Sağdıç'a aktarmıştı. Vali Kaban, ihraç listesini kimlerin hazırladığını ve iddianın ne olduğunu ise açıklamamıştı.

Hukuksuz bir şekilde ihraç edilmemize karşı başta Çaycuma olmak üzere Zonguldak ve Türkiye genelinde büyük bir tepki oluşmuştu. Günlerce eylem ve etkinlik yapılmış, binlerce imza toplanmış, yerel ve ulusal basındaki yazarlar uğradığımız haksızlığı yazmıştı. Yürüttüğümüz sendikal eylem ve etkinlikler ile laik ve bilimsel eğitimi savunuyor olmamız, her türden cemaat ve tarikatın okullar üzerinden etkinlikler yapmasına itiraz etmiş olmamız, özellikle de sıbyan mekteplerine karşı okul öncesi eğitimin zorunlu olmasına yönelik çalışmalarımız nedeniyle hedef haline geldiğimiz vurgulanmıştı. CHP Milletvekilleri tarafından da defalarca TBMM'de soru önergeleri verilerek, savcılık kararına rağmen göreve neden iade edilmediğimiz sorulmuştu.

Ayrıca 15 Temmuz darbe girişiminin hemen ardından Çaycuma ve Ereğli'den açığa alınan iki üyemizle ilgili (açığa alınan ve biri sonradan KHK ile ihraç edilen iki üyemiz de göreve döndü) yapmış olduğum bir basın açıklamasının ardından Çaycuma Milli Eğitim Müdürlüğü yazısıyla savcılığa ihbar edildiğim, ihraç edildikten aylar sonra ortaya çıkmıştı. 27 Temmuz 2016'ta yapılan ihbarın ardından savcılıkça dokuz ay boyunca ayrıntılı bir soruşturma yürütülmüş, Zonguldak Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğünden ve diğer ilgili kurumlardan FETÖ ve diğer terör örgütleriyle bağımın olup olmadığı konusunda bilgi istenmişti. Emniyet Müdürlüğü ve diğer kurumlardan savcılığa gelen raporlar da hiçbir örgütle üyeliğim, mensubiyetim, iltisakım veya irtibatımın bulunmadığı belgelerle ortaya konmuştu. Soruşturma sonucunda da hakkımda takipsizlik kararı verilmişti.

Ali Kaban'ın ardından Ahmet Çınar Zonguldak Valisi oldu. Çınar'ın Vali olduğu dönemde, 22 Nisan 2018 tarihinde, Zonguldak Valiliği Sekreterliğine 'İhraç edilmiş Türkçe Öğretmeniyim. Aynı zamanda Eğitim Sen Zonguldak Şube Sekreteriyim. Savcılık tarafından takipsizlik kararı verildi ancak göreve başlatılmadım. Bu nedenle Zonguldak Valisi Sayın Ahmet Çınar ile görüşmek istiyorum.' notunu yazdırarak randevu talep etmiştim. Telefon numaram alınmış ve bana bilgi verileceği söylenmişti. Randevu talebinin üzerinden belli bir süre geçip herhangi bir bilgi de verilmeyince birkaç kez Valilik Sekreterliğine uğradığımda, Vali Bey'in çok yoğun bir programı olduğu söylenmişti.

Vali Ahmet Çınar'la görüşemedim. Çınar, 16 ay görev yaptığı Zonguldak'tan 2 Kasım 2018 tarihinde ayrıldı. Vali Ahmet Çınar'ın ardından Erdoğan Bektaş, Zonguldak Valisi oldu. Ahmet Çınar döneminde randevu talebime yanıt verilmemesini dikkate alıp Vali Erdoğan Bektaş ile görüşmek için hiçbir girişimim olmadı. Vali Bektaş da kısa bir süre, 19 ay, Zonguldak'ta görev yaptıktan sonra ayrıldı.

Afyonkarahisar Valisi iken Zonguldak Valiliğine atanan Mustafa Tutulmaz, 17 Haziran 2020 tarihinde göreve başladı ve ilk açıklamasında, "Kuralsız bir yönetim değil, kuralları uygulayan bir yönetim anlayışına sahibiz.

Bugün hukuksuz bir şekilde ihraç edilmemizin 1227. günü ve OHAL Komisyonu henüz bir karar vermedi. 'Kuralsız bir yönetim değil, kuralları uygulayan bir yönetim anlayışı'nın Zonguldak'ta hukuksuz bir şekilde açığa alınan, ihraç edilen KESK ve Eğitim Sen üyeleri ile kamu emekçileri için de biran önce uygulanmasını istediğimizi belirtiyor, Zonguldak Valisi Sayın Mustafa Tutulmaz'a başarılar diliyorum"dedi.