Akyol; "Cumhuriyet Halk Partimizin önceki Genel Başkanı ve Antalya Milletvekilimiz Deniz Baykal'ı referandum çalışmalarımıza destek için geldiği Çaycuma'da misafir ettik. Çaycuma o gün tarihe geçecek görüntülere sahne oldu.

Sayın Deniz Baykal'ın Çaycuma'mıza gelişinde büyük emekleri olan Milletvekilimiz Sayın Şerafettin Turpcu'ya, o günün güzel geçmesi için öncesinde ve miting süresince büyük katkı veren İl Başkanımız ve yönetimine misafirimiz olan diğer ilçelerden gelen ilçe başkanlarımıza Çaycuma Belediye Başkanımız Bülent Kantarcı'ya Persembe Belediye Başkanımız İsmail İnam'a Karapınar Belediye Başkanımiz Ahmet Aydın'a yönetimimize kadın ve gençlik kollarımıza partili partisiz demeksizin Sayın Deniz Baykal'ın Anayasa değişikliği üzerine söyleyeceklerini dinlemek için alanları dolduran saygıdeğer Çaycuma halkına ve o tarihi günde söylenenleri kamuoyuna duyurmak için çalışan tüm basın temsilcilerimize teşekkürlerimi sunuyorum.

Sayın Deniz Baykal, o gün sadece CHP önceki Genel Başkanı ve Antalya Milletvekili olarak değil, saygın bir devlet adamı olarak referandumun neler getirip, neler götüreceğini, ülkenin başına ne tür belalar açabileceğini, ne gibi tehlikeler oluşturabileceğini, dünyadan ve tarihimizden örnekler vererek açıklamış ve bir Türkiye resmi çizmiştir. "Hayır'ın" nedenlerini gerekçeleriyle birlikte ortaya koymuştur.

Vicdanlara seslendiği bu tarihi konuşmadan herkesin ülkenin geleceği adına üzerine alması gerektiği mesajlar olduğunu düşünüyoruz.

Sayın Baykal, iktidar kanadının aksine Anayasaya değişikliğine onay verecek vatandaşları ötekileştirmeden, ayrıştırmadan içeriği anlatmış, maddeleri anlatmış ve neden 'Hayır' denmesi gerektiğini örnekleriyle ortaya koymuştur. Kendilerine bir kez daha şahsım ve Çaycuma İlçe Örgütümüz adına teşekkür ediyorum"diye konuştu.

TEKLİFİN SAHİPLERİ İÇERİĞİ ANLATMIYOR, ANLATAMIYOR...

AK Parti'nin değişiklik teklifine açıklık getiremediğini belirten Akyol; "Referanduma sayılı günler kala bizler hamaset yapmadan, getirilen değişikliğin içeriği ile ilgili köy köy gezerek vatandaşlarımızı doğru şekilde bilgilendirmek için elimizden geleni yapmaya devam edeceğiz. "Anayasa tartışılmadan bir Anayasa Referandumu" yapmak isteyen iktidarın aksine, ulaşabildiğimiz her vatandaşımıza ulaşarak gerçekleri anlatıp, bilerek oy kullanmaları için çalışacağız.

Referandum parti meselesi değildir, bir genel seçim değildir. Bu nedenle tarihi ve ülkesel sorumluluğu yerine getirerek, halkımızın vicdanlarına seslenmeye devam edeceğiz. Milletin egemenliğinin, milletten alınarak tek kişiye verilmesini amaçlayan bu teklife karşı durmaya ve halkımıza referandumun içerini anlatmaya devam edeceğiz. Ülkemiz, Cumhuriyetimiz, aydınlık yarınlarımız ve çocuklarımızın geleceği için "Hayır" diyoruz. 16 Nisan'da Hayır'larda buluşmak dileğiyle, tüm halkımıza sevgi ve saygılarımı sunuyorum"dedi.

Editör: Pusula Gazetesi