Zonguldak Futbol İl Disiplin Kurulu, Deplasmanlı Süper Amatör Lig'de 4 Mart 2017 Cumartesi günü oynanan ve çıkan olaylar nedeniyle tatil edilen Akınspor-Ontenmmuzspor maçının raporunu karara bağlamak üzere bugün bir kez toplantı gerçekleştirdi. Dün yaptığı haftalık olağan toplantısında dosyayı karara bağlayamayan Kurul, bugünkü toplantıda da bir karar veremedi. Kurul, olaylı maçın dosyasını, Futbol İl Temsilciliği'ne gönderdi. İl Temsilciliği de, dosyayı Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Amatör Futbol Disiplin Kurulu'na (AFDK) gönderecek. Bu maçla ilgili son kararı AFDK verecek.

OLAYLARA KARIŞAN FUTBOLCULARA CEZA YAĞDI

Öte yandan, Ethem Malkoç başkanlığındaki Futbol İl Disiplin Kurulu, hakem ve gözlemci raporlarını inceleyerek, Akınspor-Ontemmuzspor maçında olaylara karışan futbolculara ceza yağdırdı.

Cezalar şöyle:

5 Maç: Murat Demir (Akınspor), Ahmet Özcan (Akınspor), Can Deniz Demirtaş (Akınspor)

7 Maç: Erdi Ürkmez (Akınspor)

4 Maç: Hamit Atmaca (Ontemmuzspor), Yasin Karaçengel (Ontemmuzspor)

Kurul, Akınspor'a 1 maç saha kapatma ve seyircisiz oynama cezası verdi.

NE OLMUŞTU?

Zonguldak Deplasmanlı Süper Amatör Lig'de kümede kalma mücadelesi veren Akınspor ile Ontemmuzspor takımları Beyçayırı Stadı'nda karşı karşıya geldi.

Sakin başlayan maçta Ontemmuzspor, 57'nci dakikada 1-0 öne geçti. Karşılaşma bu skorla devam ederken, 87'nci dakikada Akınsporlu Erdi, rakibine yaptığı faul sonrası ikinci sarı karttan kırmızı kartla oyundan atıldı.

Gördüğü kart sonrası çılgına dönen futbolcu, rakip takım oyuncularına tepki gösterince, sahanın içi bir anda karıştı. İki takımın futbolcuları birbirlerine saldırarak, tekme-tokat kavga etti. Teknik heyet ve yöneticilerin araya girerek kavgayı sonlandırma çabaları sonuçsuz kalınca devreye polis ekipleri girdi.

Bazı futbolcular aldıkları darbe sonucu yere düşerken, yaralanan futbolcular oldu. Gerginlik, taraftarların kötü tezahüratları ile de devam edince hakemler sahayı terk etti. Futbolcular polis eşliğinde soyunma odalarına girerken, hakemler çıkan olaylar nedeniyle maçı tatil etti.

Editör: Pusula Gazetesi