BAL 10. Grupta mücadele eden temsilcimiz Devrek Belediyespor'un teknik patronu Hüsnü Akın Elmas Televizyonu'nda yayınlanan Spor Kritik programına telefonla bağlanarak takımın son durumunu değerlendirdi. Akın son iki maçta alınan 6 puanın çok önemli olduğunu belirterek futbolcuların özgüvenlerini geri kazandıklarını söyledi.

"BURASI BASTON KENTİ, SİHİRLİ DEĞNEYE GEREK KALMADI"

Hüsnü Akın göreve geldikten sonra aynı futbolcularla çıkışa geçtiklerini belirterek "Silihli değnek mi var hocam, takımı nasıl toparladığınız ?" sorusuna "Devrek zaten baston kenti, sihirli değneğe gerek kalmadı" şeklinde esprili bir yanıt verdi.

"KAPASİTELERİNİN ÜZERİNE ÇIKTILAR"

Devrek Belediyespor Teknik Patronu Hüsnü Akın, "Camianın beklentilerine cevap verebilmek için çalışma performansımızı biraz arttırdık. Oyuncularımızda bir değişiklik olmadı. Yine aynı oyuncular. Çocukları iyi hazırladığımızı, birbirimizi iyi anladığımızı söyleyebilirim. Bunun sonucunda da özgüvenlerinin yerine geldiğini, gol attıkça daha iyi olacaklarını çocuklar bize gösterdiler. Bazı futbolcular kapasitelerinin üzerine çıktılar. Bartınspor'u bu şartlarda yenmek çok sevindirici. Bizde çok mutlu olduk. Ama bir hafta ara olmasaydı daha iyi olacaktı. Bize 3 puan gelecek ama bu formumuz varken biraz daha gidebilirdik. Eksiklerimiz var. Çok çalışmamız gerekiyor. Camiayı da kutluyorum. Çünkü bize çok destek veren bir yönetimle beraberiz. Gördüğüm kadarı ile Devrek bazı durumları aşmış bir şekilde. İmkanlar artık üst seviyelere çıkmış. Bunlar için mücadele ediyoruz. Bunlar bize olumlu şekilde yansıdı. İnşallah daha güzel şeyler yaparız. Devrek Belediyespor'u layık olduğu yerlere çıkarabilmek için elimizden gelen çabayı sarf edeceğiz" dedi.

DESTEK VERENLERE TEŞEKKÜR ETTİ

Akın, "Bu hafta 3 puanla kapatacağız ama çıkışımızı sürdürebilmemiz adına devam etmemiz önemliydi. Futbolcularımıza 2 günde izin verdik dinlenmeleri adına. Hak ettiler de. Bize destek veren herkese teşekkür ediyorum" dedi.

"BARTIN MAÇINA İYİ BAŞLAYAMADIK, İYİ BİTİRDİK"

Bartınspor maçını değerlendiren Akın, "Oyuna iyi başladığımızı söyleyemem. İlk 5 dakika da kalecimizin önemli bir kurtarışından sonra oyunda dengeyi kurduk. Çocuklar bir şeyler yapabileceklerini gösterdiler. Doğru oynamaya çalıştık. Rakip takımı iyi analiz ettiğimizi düşünüyorum. Nasıl oynamamız gerektiğini ve haddimizi bilerek oynamamız gerektiğini söylemiştik. Doğruyu yapınca, onların zaaflarını bilerek bizi pozisyonlara sokabilecek şeklide oynamaya çalıştık. Doğru işler yapınca, futbolcularında konsantrasyonu olunca bizi başarıya taşıdı. 3-1'den sonra da çok net pozisyonlarımız var. Daha akıllıca vuruşlar yapabilseydik, daha farklı olabilirdi. Onlarda bizi yenemeyeceklerini ikinci yarının başında anladılar. Mücadelemizi gördüler" dedi.

"DEVRE ARASINDA EKSİKLER GİDERİLECEK"

Devrek arasında bazı eksiklerin giderilmesi için transfer mesajı veren Akın, "Oyuncular neticede genç çocuklar. Bizimde onlara olan katkımızla, onlarında çabasıyla kapasitelerini yükselttiler. Biz ufak tefek değişiklik yaptık mevkii anlamında. Olumlu dönüşte oldu. Düşüncelerimizin doğru olduğu ortaya çıktı. Eksiklerimiz var. Onun içinde planlamalarımız ve çalışmalarımız devam ediyor. Devre arasında eksiklerimizi giderip, halkımıza hoş gözüken bir futbol oynamaya çalışacağız. Bununla ilgili de yönetimimizin bize destek olacağını düşünüyorum" dedi.

STATÜYÜ DEĞERLENDİRDİ

Akın, ligdeki statüyü de değerlendirerek "BAL'da statünün değişmesi gerekiyor. Sadece bir takıma yönelik olmamalı. Öteki takımlarında mücadelesine izin verilmeli. Bütün takımlar bir şeyler için çaba sarf ediyor. Bunun içinde hedefi olmayınca idareciler küsüyor, oyuncuların form durumları düşüyor. Bunun için statünün bir kez daha gözden geçirilmesini isterim" dedi.

Editör: Pusula Gazetesi