Aslında bu durum altyapısı zayıf ülkelere özeldir. Ancak buraya gelmeden önce birkaç konuya değinmekte yarar var. Teknoloji gelişse de teknolojij cihazların oldukça pahalı olması ve toplumun belirli bir kesiminin bu ürünlere erişememesi, erişenlerin de bu ürünleri gözden sakınmaları gerçek bir durum. Pahalı teknolojik cihazlar için en önemli sorun bozulma ve bazı durumlardan etkilenmeleridir. Örneğin elektrik hatlarında yaşanan durumlar bu konuda sorun yaratmaktadır. Bu konuda alınabilecek birkaç önlem bulunmaktadır. Akım korumalı priz ile elektrik sorunlarına karşı bir şekilde önlem alınabilmektedir.

Az gelişmiş, gelişen veya gelişmemiş ülkelerin bu şekilde adlandırılmalarının sebebi yetersiz altyapıları, refah düzeyleri ve üretimde gelişmemiş olmalarıdır. Bu konuda Türkiye'den örnek verecek olursak, yaptığımız üretimler genellikle hafif sanayi ve tarım üzerinedir. Ağır sanayi ve teknoloji ürünlerini ithal ederek bu alandaki ihtiyacımızı karşılaşmaktayız. Nitekim bu nedenle de bu alandaki ürünler fiyat anlamında pahalı olmakta. Olası arıza durumunda da çok sıkıntı çekmekteyiz.

Akım Korumalı Priz Nedir?

Akım korumalı priz, elektronik cihazları kullanılamaz hale getirebilecek veya büyük masraflar çıkarabilecek akım dalgalanmalarına karşı yani elektrik sorunlarına karşı korumaktadır. Elbette yüzde 100 korumaktadır diyemeyiz. Ancak basit sorunlar yüzünden zarar görmesini engellemekle birlikte bu ürünlere çok uygun fiyatlara ulaşabilir.

Akım Korumalı Prizin Avantajları

Akım prizlerin en önemli görevleri basit sorunlara karşı elektronik cihazlarınızı koruma altına almaktır. Elbette yüzde 100'lük bir performans beklemek hata olur. Ancak yaptıkları işe göre çok uygun fiyatlı olmaları ve aynı zamanda da pahalı elektronik cihazları korumaları ile nedeniyle önemli bir görevi olduğunu söyleyebiliriz.

Akım Korumalı Priz Çeşitleri

Akım prizler farklı çeşitlerde karşımıza çıkmaktadır. Tekli akım korumalı tekli akım korumalı priz, 2'li akım korumalı priz, 3'lü akım korumalı priz, 4'lü akım korumalı priz, 5'li akım korumalı priz, 6'lı akım korumalı priz, 7'li akım korumalı priz ve 8'li şekillerde piyasada bulunan bu prizler, ucuz bir önlem olması nedeniyle yüksek fiyatlı teknolojik cihazları güvence altına almak için iyi bir çözüm diyebiliriz. Sonuçta bir tarafta binlerce lira değerindeki eşyaları kaybetmek gibi bir durum var.

Akım Korumalı Priz Çalışma Prensibi

Akım korumalı prizler, iç mekanizmasında yer alan özel devresi ile aşırı gerilim durumlarında kullanılıyor. Ve prize bağlı tüm elektronik cihazları koruma altına alıyor. Ayrıca yeniden kullanılabilme özelliğine sahip olan termik sigortaya sahip bu prizler, aşırı yüke karşı hem elektromanyetik hem de radyo frekans gürültü filtresine sahiptir. Ekstradan bir de üzerinde elektrik hattındaki parazit ve elektriksel gürültülere karşı korumayı da bulundurmaktadır.

Burada şu ince noktayı unutmamak gerekir. Akım korumalı priz, sadece yüksek voltaj oynamalarında işe yaramaktadır. Yani voltaj düşmelerinde herhangi bir fayda vermemektedir. Dikkat edilmesi gereken nokta budur.

Sizlerde kaliteli akım korumalı priz almak isterseniz Faz Ticaret sitesini ziyaret edebilirsiniz.

Editör: Pusula Gazetesi