Zonguldak'ın Ereğli İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü koordinesinde ilkokul düzeyinde uygulanan AKILZON (Akıl ve Zeka Oyunları Projesi) kapsamında ilkokul öğretmenlerine Zeka Oyunları kursu verilecek.

2019-2020 Eğitim -Öğretim Yılında Zonguldak Valiliği himayesinde başlatılan ve Zonguldak'ın Ereğli İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü koordinesinde ilkokul düzeyinde uygulanan AKILZON (Akıl ve Zeka Oyunları Projesi) kapsamında ilkokul öğretmenlerine Zeka Oyunları kursu verilecek. Bu kapsamda eğitimlerin ilk etabı 14 Ekim 2019 Pazartesi İsmet İnönü İlkokulunda "Zeka Oyunları 1" hizmet içi öğretmen eğitimlerine başlandı. Zeka oyunları dersi sayesinde okullarda öğrencilerin; Akıl yürütme ve problem çözme becerilerinin gelişmesini, konsantrasyon süre ve derinliğinin artmasını, çok yönlü/stratejik/eleştirel düşünebilmesini, sebep-sonuç ilişkisini doğru kurabilmelerini, planlı hareket etmesini, hızlı analitik düşünme ve karar vermesini, durumlar karşısında farklı çözüm yolları, ekip çalışmasına yatkınlığın artmasını, sosyal başarının artmasını ve akademik (sınav / ders) başarılarının artmasını sağlamak hedeflenmektedir. Öğretmenlerin, zeka (akıl) oyunları dersinde öğrencilerin sahip oldukları zeka potansiyellerinin farkına varmaları sağlanarak, öğrencilerin sahip oldukları potansiyelin geliştirilmesi amaçlanıyor.

Proje kapsamında Kurtlar İlkokulu, Ormanlı İlkokulu, Kızılcapınar İlkokulu, Bayat İlkokulu, Sinitli İlkokulu, Bölücek Kadir Nevişet İlkokulu, İsmet İnönü İlkokulu, Cumhuriyet Ortaokulu, Nurdan ve Ahmet Orhan Oğuz Ortaokulu, Çayırlı İlkokulumuzda Akıl ve Zeka Oyun Atölyeleri kuruldu. Ayrıca, ilçede bütün ilkokullarda bu atölyelerin kurulumu planlanıyor.

Editör: Pusula Gazetesi