7-8-9 Nisan 2020 tarihleri arasında Antalya'da yapılacak olan akıl ve zeka oyunları Türkiye finaline katılacak öğrencilerin Zonguldak il finali açılış ve ödül töreni Mehmet Çelikel Lisesi Köksal Toptan Spor Salonu'nda yapılıyor.

Programa, Zonguldak Valisi Erdoğan Bektaş, Vali yardımcısı Turgut Subaşı, Milli Eğitim Müdür Vekili Harun Akgül, Öğretmenler, öğreniler ve velileri katıldı.

Zonguldak Milli Eğitim Müdür Vekili Harun Akgül bir konuşma yaparak akıl ve zeka oyunları finalleri ile ilgili bilgilendirme yaptı. Ardından Zonguldak Valisi Erdoğan Bektaş yaptığı açılış konuşmasında; "İnsanların zekasının bir sınırı vardır. Ama bir şeyin sınırı yok. Aklımızın bir zeka sınırı yoktur. Çocuklarımız bu yaşlardan başlayarak bütün ilkokullarımız da bir kısım ana okulumuzda bu proje yürütülüyor. Eskiden tavla ve santranç bilirdik ama şimdi bir çok zeki oyunu devreye girdi. Çocuklarımız da kendini geliştirmeye zorluyorlar. Her açıdan faydalı bir iş olacağını düşünüyorum. Emeği geçen herkese ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Çocuklarımızın da yolu açık olsun diyorum" dedi.

Daha sonra il finaline katılım gösteren öğrenciler final için yarıştılar. Dereceye giren öğrenciler ise Türkiye finaline katılmaya hak kazanacak.