Zonguldak'ta iki kadın doktor, belediyenin işlettiği Kapuz Plajı'na gitti. Yanlarında getirdikleri portatif sandalyelere oturdular. Kitap okuyup güneşlenen doktorlar bir süre sonra, yanlarında getirdikleri biraları çıkartıp içmeye başladı. Görevliler iki kadını dışardan getirilen alkolün tüketilemeyeceğini söyleyerek uyardı. Kadın doktor S.Ç. "Çevreye rahatsızlık vermiyoruz. Burada dinleniyoruz. Kanuna aykırı bir şey yapmıyoruz" karşılığını verdi. Görevlilerin ısrarl uyarısıı üzerine tartışma çıktı. Devreye belediyenin zabıta ekipleri girdi. Zabıta ekipleri de polise haber verdi. Sahile dört kişilik polis ekibi geldi. Bu sırada doktor S.Ç. denize girmişti. İsmi anons edildi. İki kadın önce karakola götürüldü. Gece bırakılan kadınlara," Çevreye rahatsızlık vermekten" 109'ar lira ceza kesildi.

OPERASYON HABERCİLİĞİ DEVREDE

İşte Doğan Medya'nın gazetesi Posta yaşananları bu şekilde, 'Dev operasyon' başlığıyla aktardı. Hürriyet gazetesi de, 'İki kadın plajda bira içince' başlığını atarak, "İçki içenlere müdahale" şeklinde haberi sundu. Aslında işin aslının hiç de öyle olmadığı kısa sürede ortaya çıktı. Başta Doğan medyası olmak üzeri birçok gazetenin AK Parti hükümetine yaptığı algı operasyonu ters tepti. Bu olay CHP'li belediyenin mekanında, CHP'li belediyeye bağlı zabıtalarca gerçekleştirildi. Ancak olayın hemen ardından, polisten önce zabıtayı ilgilendiren bir olayda polisin de orada bulunmasıyla birlikte haberler şu şekilde sunulmaya çalışıldı: "İçki içenlere müdahale..."

İŞLETMEDEN ALMADIKLARI İÇİN

Posta'da 'Dev operasyon' başlığıyla sunulan haberde, CHP'li belediyenin adı dahi geçmiyor, oysaki haber başlı başına CHP'li belediyeyi ilgilendiren bir olayın sonucu olarak ortaya çıkıyor. "İçki içenlere müdahale, yaşam tarzına polis baskısı" manşetlerini atabilmek için haber ajanslarının geçtiği fotoğrafın tamamı kullanılmamış çünkü haberin orijinalinde CHP'li belediyenin zabıtaları yer alıyor. İki kadını karakolluk eden tartışma da bira içmelerinden değil, işletmeden almamaları üzerine başladığının ortaya çıkması algı operasyonunu boşa çıkarttı.

VATANDAŞLAR BELEDİYEYE TEPKİLİ

CHP'li Zonguldak Belediyesi tarafından işletilen Kapuz Plajı'nda yaşananlardan vatandaşlar büyük rahatsızlık duyuyor. Sosyal tesislerdeki restoranda alkol tüketimi serbest, ancak dışarıdan getirilmesi ve kumsalda içilmesi yasaklanmış.

FAHİŞ FİYAT UYGULAMASI

Denize giren vatandaşların dışardan yiyecek ve içecek getirmesi de yasaklar arasında yer alıyor. Dışarıdan 7 TL'ye aldıkları birayı içeride 20 TL'ye içebildiklerini belirten Zonguldaklılar "Ya fiyatlar düşürülsün ya da yasak kaldırılsın" diyor.

HİÇBİR AÇIKLAMA YAPILMADI

Belediyenin işletme sahibini kollamak için zabıta ve polis desteğiyle ellerindeki yiyecek ve içecekleri alıp, ceza kestirmesi büyük tepki topladı. CHP'li Belediye Başkanı Muharrem Akdemir yaşananlarından ardından sessizliğe gömüldü ve hiçbir açıklama yapmadı.

Editör: Pusula Gazetesi