Zonguldak Belediyesi eski Başkanı Muharrem Akdemir, Ömer Selim Alan'ın kendisi hakkında yaptığı "Biz altyapının yüzde 80'inin bittiğini zannediyorduk ama yüzde 20'si bile bitmemiş" eleştirilerine "Çok fazla konuşmasın. Ben de bazı işlerin lüzumsuz yere yapıldığını söyleyebilirim" diye yanıt verdi.

Zonguldak eski Belediye Başkanı Muharrem Akdemir; konuyla ilgili şu açıklamayı yaptı; "Benim karşı tarafa cevap vermek gibi bir felsefem yoktur. Üzerimize bazı konular atıf edilince açıklama yapma gereği duyuyorum. Özellikle belediye başkanları bir önceki ve belediye başkanları hakkında asla konuşmamalı. Bana göre şöyledir veya böyledir dememeli asla.

Bu benim hayat felsefem ve iş anlayışım. Ben daha önceki belediye başkanları asla eleştirmedim. Ancak konuşmalarında bazı konuları mutlaka dikkat etmeli. Zonguldak'ta hizmet bitmez. İnşallah başkalarıda onun hakkında konuşmaz çünkü Zonguldak hizmete aç bir il. Zonguldak'ta hizmet bitmez, İnşallah onun hakkında da başkaları konuşmaz.
Ben kendisini seviyorum ve sayıyorum. Konuşma ve açıklama yaparken başkaları hakkında irdeleme yapmamasını sizler aracılığıyla iletiyorum. Bu şekildeki konuşmalar asla kendisine pirim kazandırmayacak. Kendisini bir eğitimci olarak uyarıyorum.

Sekiz yıl görev yaptım ve asla oturmadım. Göreve başladım inşaat yaptım görevi bitirdim yine inşaat vardı Zonguldak'ta. Neler yaptığımız mahalle muhtarları, meclis üyeleri ve halk tarafından bilinen bir konudur. Şu anda yapılan işlerin bazılarının lüzumsuz olduğunu da söyleyebilirim. Bunlara biraz daha dikkat edilirse çok daha iyi olur. Zonguldak çok küçük bir yer yağmur yağdığında Çamur güneş açtığında toz oluyor. Benim dönemimde yapılması gereken işleri asla aksatmadım. Hükümet desteği almadan yaptım" dedi.