Zonguldak Belediyesi'nin tüm itirazlara rağmen konutlarda 5 liradan 10 liraya çıkarılan, işyerlerinde 25-30 bine varan katı atık bedelleriyle CHP içinden de itiraz geldi. İki kez Belediye Başkanı Muharrem Akdemir ile görüşen ve esnafın tepkilerini anlatan CHP Merkez İlçe Başkanı Ebru Uzun; "Mart ayına kadar yeni bir düzenleme yapılmış olacaktır" dedi.

Zonguldak Belediye Meclisinde itirazlara rağmen uygulanan, CHP ve Ak Parti grubu arasında sert tartışmalar neden olan katı atık bedelleriyle ilgili CHP içinden de itiraz geldi. Daha önce Ak Parti ve MHP grubunun, Zonguldak TSO ve Esnaf Sanatkarlar Odaları Birliğinin itirazlarının ardından bazı noktalarda kısmen düşüşler olsa da yeterli bulunmamıştı. Esnaftan gelen tepki ve talepler CHP Merkez İlçe Başkanı Ebru Uzun tarafından Başkan Akdemir'e taşındı. Yapılan görüşmede kamuoyundan ve esnaftan gelen tepkiler hatırlatılarak yeni bir çalışma yapılması konusunda ısrar edildi.

Görüşmeye ilişkin Pusula'nın sorularını yanıtlayan Merkez İlçe Başkanı Ebru Uzun; "Son günlerde herkesin kafasını kurcalayan ve tepki gösterilen katı atık bedellerinin artmasıyla ilgili olarak vatandaşlarımızın özellikle esnafımızın içini rahatlatmak isterim. Sayın Başkan Muharrem Akdemir ve belediye meclis üyelerimiz bu konuda titizlikle çalışmaya devam etmektedir. Sosyal demokrat ve halkçı belediyecilik anlayışı gereği halkımızın mağdur olmaması, yükünün en asgari düzeyde olması için yapılan düzenleme devam etmektedir. Kaçak olarak tabir edilen yerler tek tek tespit edilmeye başlandı ve bu uygulamaya dahil edilecektir. Muhtemelen Mart ayına kadar bu çalışma bitmiş olacaktır" dedi. Uzun, Ak Parti Meclis grubundan ve Merkez İlçe Başkanı Metin Karaduman'dan gelen tepkilerin hatırlatılması üzerine; "Kamuoyunda yapılan 'halka zulüm, işkence gibi açıklamalara ve medyatik şovlara lütfen itibar edilmesin. Bizim anlayışımızda hem kurumun hem halkın haklarının korunması esastır" yanıtını verdi.

Editör: Pusula Gazetesi