Belediye Başkanı Muharrem Akdemir, Zonguldak Kömürspor Kulübü Başkanı Süleyman Caner ile yaşanan Kapuz Plajı krizi sonrasında taraftar gruplarının liderleriyle bir araya geldi. Akdemir, "Konuyu çok farklı noktalara, hiç alakası olmayan noktalara çektiler. Belediye Meclis üyelerimizin ve özellikle benim böyle bir şeyle uzaktan ve yakından ilgisi olmadığım bir konu. Meclis üyelerimizin Kapuz Plajı'nın gelirlerinin Zonguldak Kömürspor'a verilmesinin karşısında olduğu söylenildi. Böyle bir şeyin asla ve asla doğruluğu yoktur" diye konuştu.

Plajın yıllık gelirine de değinen Akdemir, "Sayın Valimiz, Zonguldakspor için gerçekten çok çaba sarf ediyor. Sayın Süleyman Caner de aynı şekilde. Kulüp için elinden geleni yapıyor. Hasta bile oldu. Kapuz Plajı'nda çok büyük bir gelir varmış gibi gösterilmiş, öyle lanse edilmiş Başkana. Ama gerçekten öyle bir durum yok. Kapuz Plajı'nın giderler çıkartılmadan geçen yıl kasasına giren para 215 bin 925 TL'dir. Buna şezlonglar, kabin girişleri, şemsiyeler de dahil. Artı orada 15'den fazla arkadaşımız çalışıyor" dedi.


Başkan Akdemir Kapuz Plajı krizinde taraftar... paylaşan: pusula67televizyonu

Zonguldak Belediye Başkanı Muharrem Akdemir, Zonguldak Kömürspor Kulübü Başkanı Süleyman Caner ile yaşanan Kapuz Plajı krizi sonrasında Zonguldak Kömürspor taraftar gruplarının liderleriyle Encümen Salonu'nda bir araya geldi. Toplantıya; CHP İl Başkanı Ahmet Altun, CHP Merkez İlçe Başkanı Ebru Uzun ile bazı Belediye Meclis üyeleri ile taraftar gruplarının liderleri katıldı.

Başkan Akdemir'e, Kapuz Plajı'nda neden bu noktaya gelindiğini soran taraftarlar, gerekenin yapılmasını istedi. Belediye Başkanı olarak kendisinin her konuda tamamen yetkili olmadığını belirten Belediye Başkanı Muharrem Akdemir, "Ben yetkim olan konuda yardımcı oluyorum. Ama yetkim olmadığı halde 'Al Başkanım, buraya koy' diyemem. Meclisten geçmesi gerekiyor. Birileri bir şeyler konuşuyor, birileri de buna inanıyor. İnananlar da konuyu eninden ve boyundan çekiyorlar. Bu hoş bir şey değil. Biz de size doğru bilgileri aktarmak istedik. Konuyu çok farklı noktalara, hiç alakası olmayan noktalara çektiler. Belediye Meclis üyelerimizin ve özellikle benim böyle bir şeyle uzaktan ve yakından ilgisi olmadığı bir konu. Meclis üyelerimizin Kapuz Plajı'nın gelirlerinin Zonguldak Kömürspor'a verilmesinin karşısında olduğu söylenildi. Böyle bir şeyin asla ve asla doğruluğu yoktur. Süleyman Bey'in kendisine de bunu söyledim. Taraftarlarımız ve Zonguldak halkı arasında büyük bir bilgi kirliliği oldu. Bu bilgi kirliliğini giderelim istedim" açıklamasında bulundu.

"KAPUZ PLAJI'NDA ÇOK BÜYÜK BİR GELİR VARMIŞ GİBİ GÖSTERİLMİŞ, ÖYLE BİR DURUM YOK"

"Kapuz Plajı bizim göz bebeğimiz" diyen Başkan Akdemir, "Burası uzun yıldır belediyemiz tarafından çalıştırılıyor. Kıyı kenar çizgisi nedeniyle mahkemelik oldu ve kararla Milli Emlak Müdürlüğü'ne devredildi. Doğal bir karar ve yapacak bir şeyimiz yok. Burasını boşaltmamız isteniyor. Biz de anlatmak zorundayız. Biz uzun zamandır işletiyoruz. 'Mavi Bayrak' da kazandırdık. 'Bizde kalırsa güzel olur' dedik. Sayın Valimiz, Zonguldakspor için gerçekten çok çaba sarf ediyor. Sayın Süleyman Caner de aynı şekilde. Kulüp için elinden geleni yapıyor. Hasta bile oldu. Bazen şekeri yükseliyor herhalde, agresif tavırları oluyor. Kapuz Plajı'nda çok büyük bir gelir varmış gibi gösterilmiş, öyle lanse edilmiş başkana. Ama gerçekten öyle bir durum yok. Bu rakamları açıklayacağım. Orada 800 bin TL'lik gelir varmış gibi gösteriliyor, ama öyle değil" açıklamasında bulundu.

PLAJIN YILLIK KAZANCINI AÇIKLADI

Kapuz Plajı'nın sezonluk gelirlerini de paylaşan Başkan Akdemir, "Kapuz Plajı'nın giderler çıkartılmadan geçen yıl kasasına giren para 215 bin 925 TL'dir. Buna şezlonglar, kabin girişleri, şemsiyeler de dahil. Artı orada 15'den fazla arkadaşımız çalışıyor. Bunların maaşları da hariç... 2015 yılında 233 bin TL, 2014 yılında 170 bin TL, 2013 yılında 153 bin TL, 2012 yılında 95 bin TL, 2011 yılında 100 bin TL gelir elde edilmiş. Bu para Zonguldak Kömürspor'a yüz defa bin defa helal olsun, ama az bir para. Biz buna karşı değiliz. Biz, meclis üyesi arkadaşlarımızla 'yasal boyutunda evrak üzerinde her şey tamam olsun' istedik. Zonguldak Kömürspor'a kim karşı çıkar? Hele ki benim başkanlığımda. Ben o kulübün ikinci başkanlığını yapmış, Zonguldak Kömsürspor sevdalısı bir arkadaşınızım. Bu sevgi bende ölünceye kadar devam eder. Benim kulübe yaptığım yardımları siz taraftar temsilcileri biliyor. Kulübe hiç destek vermiyormuşuz, Zonguldak Kömürspor'a karşıymışız gibi bir hava yaratılıyor. Bu da bizi üzüyor. Yasal boyutuyla evrak üzerinde her şey tamam olsun gerisi bizim için teferruattır" ifadelerini kullandı.

Editör: Pusula Gazetesi