Orman ve Su İşleri Bakanlığı Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürlüğü tarafından inşası devam eden ve Akçakoca'nın 2050 yılına kadar olan içmesuyu ihtiyacını garanti altına alacak Akçakoca İçmesuyu Projesi kapsamındaki isale hattı tamamlandı.
Orman ve Su İşleri Bakanlığı ülkemizdeki bütün şehirlerin gelecekteki içmesuyu ihtiyaçlarını göz önünde bulundurarak içmesuyu projelerini hayata geçirmeye devam ediyor. Bu çerçevede çalışmaları devam eden ve Akçakoca'nın 2050 yılına kadar olan içmesuyu ihtiyacını karşılayacak Akçakoca İçmesuyu Projesi'nde önemli bir eşik daha aşıldı. Proje kapsamında yer alan Akçakoca Barajı'nın ardından suyu iletecek isale hattı da tamamlandı.

Akçakoca içmesuyu projesinin yatırım bedeli 46 milyon 592 bin lira
Batı Karadeniz'in incisi Akçakoca'nın tarihi ve turistik öneme sahip olduğunu belirten Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu "Bu güzel ilçemizin uzun vadede içmesuyu problemini ortadan kaldırmak üzere dev tesisler kuruyoruz. Toplam maliyeti 46 milyon 592 bin lira olan Akçakoca İçmesuyu Projesi çerçevesinde yapımına 2013 yılında başladığımız Akçakoca Barajı'nı 2016 yılında tamamlayarak su tutmuştuk. 22,3 milyon lira yatırım bedeli ile tamamladığımız bu baraj temelden 66 metre yüksekliğe 1,86 milyon metreküp su depolama hacmine sahip bulunuyor" diye konuştu.

İsale hattının uzunluğu 7 km
Akçakoca Barajında depolanan ham suyu arıtma tesisine iletecek isale hattını tamamladıklarını ve önemli bir eşiği daha geçtiklerini belirten Prof. Dr. Veysel Eroğlu "Saniyede 302 litre su taşıma kapasiteli ve yaklaşık 7 km uzunluğundaki boru hattının çalışmalarına 2015 yılı içerisinde başladık ve 2016 yılında tamamladık. Bu tesisle Akçakoca Barajında depolanan yıllık 5,05 milyon metreküp ham suyu arıtma tesisine ileteceğiz" değerlendirmesinde bulundu.

Arıtma tesisinin inşası devam ediyor
Akçakoca Barajı İçmesuyu Arıtma Tesisinin yapımının devam ettiğini de vurgulayan Prof. Dr. Eroğlu "Günlük 26 bin metreküp arıtma kapasitesine sahip modern arıtma tesisi ile Akçakoca'ya dünya standartlarında temiz su sağlayacağız. Ağustos 2016'da inşasına başladığımız ve 20,4 milyon lira yatırım bedelli arıtma tesisini Ağustos 2018'de tamamlamayı hedefliyoruz" dedi.

Editör: Pusula Gazetesi