Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Dr. Faruk Özlü Düzce'nin Akçakoca ilçesinde "Akçakoca Demir Çelik İhtisas Organize Sanayi Bölgesi" kurulduğunu açıkladı.
Bakan Özlü, 88,5 hektar alan büyüklüğündeki Akçakoca Demir Çelik İhtisas Organize Sanayi Bölgesi'nin Uzundere, Çayırlık, Hacıtaş ve İskele mevkilerindeki alanda kurulduğunu belirtti.
Özlü, OSB'nin kurucu ortaklarını; yüzde 33 katılım payı ve 5 üye ile Düzce İl Özel İdaresi, yüzde 27 katılım payı ve 4 üye ile Akçakoca Belediyesi, % 40 katılım payı oranı ve 6 üye ile Akçakoca Ticaret ve Sanayi Odası'nın oluşturduğunu kaydetti.
Akçakoca Demir Çelik İhtisas OSB'de; ana metal sanayi, Fabrikasyon metal ürünleri imalatı, başka yerde sınıflandırılmamış makine ve ekipman imalatı, Motorlu kara taşıtı, treyler(römork) ve yarı treyler(yarı römork) imalatı, diğer ulaşım araçlarının imalatı ile her türlü demir, çelik ve metal ürünleri yer alacak.
Bakan Özlü, Düzce'yi demirçelilk sektöründe söz sahibi yapacak Akçakoca organize sanayi bölgesi'nin, Türkiye'nin 305'inci OSB'si olduğunu söyledi.
Akçakoca Demir Çelik İhtisas OSB'nin Akçakoca sanayisini canlandıracağının altını çizen Bakan Özlü, OSB'nin tam kapasite ile faaliyete geçmesiyle birlikte önümüzdeki süreçte yaklaşık 3.000 kişiye istihdam imkanı sağlanacağı da söyledi.

Editör: Pusula Gazetesi