Türkiye'de yaşanan ekonomik kriz, Zonguldak'ta esnafı ve vatandaşı da vurdu. En büyük vurgunu ise krizi fırsata çevirmek isteyen bazı firmalar oldu.

Özellikle bebek mamalarındaki dengesiz fiyat artışı dikkat çekti. Alışveriş merkezinde bulunan E-BEBEK isimli alış veriş merkezinde 400 gramlık Evolvia isimli bebek maması 49.90 TL olarak satışa sunulurken, aynı marka ve aynı gramda olan mama Akbal Market'te 75 TL'ye satılıyor.

Aynı marka mamanın 800 gram olanı ise E-Bebek'te 89.90 TL'ye satışa sunulurken, aynı gram ve aynı marka mama Akbal Market'te 139.95 TL satış fiyatıyla vatandaşa sunuluyor.

Çocuklarına mama almak için markete geldiklerini ancak fiyatları görünce çok şaşırdıklarını belirten aileler, "Bu kriz fırsatçılığıdır. Biz bundan bir şey anlamadık. İnsanlar zaten kıt kanat geçiniyor. Bu bebek mamasının markaları aynı, gramları aynı, kutuları bile aynı; ama fiyatları arasında neredeyse 2 katı fark var. Bunun denetimlerini kim yapıyor? Eksik mi yapılıyor? Bu firmalar, marketler hani denetleniyordu? Bakıyoruz, 'Enflasyonla topyekun mücadele' diyorlar, devlete güzel görünüyorlar, vatandaşa gelince minareye kılıf hazırlanmış, her türlü vatandaşın cebinden fazla para çıkıyor. 2 katına yakın fark ne demek?" diye sordu.

Editör: Pusula Gazetesi