TÜBİTAK 4005 Yenilikçi Eğitim Uygulamaları Destekleme Programı kapsamında; Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi Eğitim Fakültesi ve Kdz. Ereğli Şahinde Hayrettin Yavuz Bilim ve Sanat Merkezi'nin işbirliği ile hazırlanan "Artırılmış Gerçeklik ve Sanal Gerçeklik İle Materyal Tasarımında Akademisyen Öğretmen İşbirliği" isimli projenin açılışı yapıldı.

Kdz. Ereğli Şahinde Hayrettin Yavuz Bilim ve Sanat Merkezi'nin konferans salonunda yapılan açılışa; Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi Eğitim Fakültesi Dekanı Soner Yavuz, Zonguldak İl Milli Eğitim Şube Müdürü İbrahim Gök, Kdz. Ereğli ilçe Milli Eğitim Müdürü İsmail Aksoy, Ereğli Şahinde ve Hayrettin Yavuz Bilim ve Sanat Merkezi Kimya Öğretmeni Gürol Keseri ve Fizik Öğretmeni Adnan Akyüz'ün uzman/araştırmacı olarak görev aldığı projeye Batı Karadeniz Üniversiteler Birliği'ne bağlı ilerden 15 akademisyen ve 15 öğretmen katıldı.

Projenin yürütücülüğünü Eğitim Fakültesi Dekan Yardımcısı Doç. Dr. Bayram Gökbulut yaptı.

Zonguldak ilinde desteklenmeye değer görülen ilk TÜBİTAK 4005 projesi olma özelliğini taşıyan projede; katılımcıların Artırılmış Gerçeklik (Augmented Reality) ve Sanal Gerçeklik (Virtual Reality) teknolojilerinin eğitimde kullanılmasına yönelik materyal tasarlayarak akademik çalışmalar yapması bekleniyor. Proje katılımcısı akademisyen ve öğretmenlerin dijital materyal hazırlama yeterliliklerinin geliştirilmesinin amaçlandığı proje 1-9 Eylül 2021 tarihleri arasında Kdz. Ereğli Şahinde Hayrettin Yavuz Bilim ve Sanat Merkezinde gerçekleştirilecek.