-ÖZEL İÇERİK-

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Zonguldak Belediye Başkan Adayı Hamdi Ayan, seçim gezilerinde AK Partililerin adaylığı hakkında olumsuz şeyler söylediğini belirterek sert çıktı.

AK Partililerin seçim gezilerinde kendisi hakkında adaylıktan çekileceğini söylemelerine sert tepki gösteren Ayan "Adaylıktan çekilmiyorum, kendilerini son kez uyarıyorum. Kalplerini de kırmak istemiyorum. Çıksınlar, yarışacaklarsa düzgün bir şekilde yarışsınlar" dedi.

"BENİM ÜZERİMDEN SİYASET YAPMASINLAR"

AK Partililere sert çıkan Ayan, Pusula'ya yaptığı açıklamada şunları söyledi; "Öncelikle bütün hemşehrilerimizin yeni yılını tebrik ediyorum. 2019 yılı inşallah beklentilerin karşılandığı, sağlık dolu, birlik ve beraberliği olduğu bir yıl olmasını temenni ediyorum. Seçim sathı mahaline girilmiş durumda. Biliyorsunuz MHP Genel Merkezi ve Teşkilatları adaylığımızı 1 Aralık itibari ile açıklamıştı. Biz o günden bu yana arkadaşlarımız ile sessiz sakin bir şekilde esnaflarımızı ziyaret ediyoruz. Beklentilerini almaya çalışıyoruz. Bu gezilerimiz çerçevesi içerisinde özellikle AK Partili arkadaşlarımızın şahsımızın üzerinde siyaset yaptığını duyuyoruz. Esnafa gittiklerinde Hamdi Ayan'ın bu yarışta olduğuna dair kendilerine söylem geldiğinde bunlar diyorlar ki 'MHP Genel Merkezi Hamdi Ayan'ı çağıracak, adaylıktan çekecek' gibi, siyasi nezaketsizlik içerisine girmişler. Dolayısı ile biz bir yola çıktık. Bizi yola çıkartan Genel Başkanımız. Bunu daha önceden de söylemiştim. Bunu tekrarlamak istemiyorum. Ben kendileri ile ilgili bize soru sorulduğunda, aday olmuştur, yarışmasında fayda vardır, yoluna devam etsin noktasında nezaket çerçevesi içerisinde açıklama yaparken bu arkadaşlarımız gittiği yerlerde Hamdi Ayan'a olan destekleri gördükleri için bizim çekileceğimiz ile alakalı yüksek perdeden bunlar dillendirilmeye başlamış. Ben buna siyasi nezaketsizlik diyorum. Kendine güvenen bu yola çıkar. Bu arkadaşlarımız bana güvenip de mi yola çıkmışlar? Zonguldak'ta tablo böyle, bunu söylemeye çalışıyorum. Yani, kendilerini anlatsınlar, varsa projeleri onları anlatsınlar. Biz bu yarışta varız. İnsanlardan aldığım izlenimlere göre bu yarışın favorisi ben olduğumdur. Bu bakımdan bu arkadaşlarımızın hiç birinden ittifakmış, ittifak yoluna gitmekmiş gibi bir söylem içerisine girmemeleri için u benim son uyarım olsun. Bunu söylemeye çalışıyorum. Herkes kendi çalışmasını yapsın. Kimseyi kimseye mahkum etme hakkımız yok. Biz yola çıkmışızdır. Onlar yola çıkmıştır. Yarın da diğer siyasi partilerin adayları çıkacaktır. Herkes kendi projesinin meclis üyeleri ile birlikte yola çıkacak çalışmalarını yapsın. Bu bakımdan benim üzerimden siyaset yapmasınlar. Bunları duyup üzülüyorum, kendilerinin de kalbini kırmak istemiyorum. Çıksınlar, yarışacaklarsa düzgün bir şekilde yarışsınlar."

Editör: Pusula Gazetesi