Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Zonguldak Merkez İlçe Başkanlığı, partinin kuruluşunun 17'nci yılında vefa yemeği düzenledi. Partide bugüne kadar görev yapmış bütün isimlerin davet edildiği yemeğe katılım yüksek oldu. Programa; AK Parti'de uzun yıllar siyaset yapan Köksal Toptan, Ali Bektaş, Ercan Candan ve Hüseyin Özbakır katılmadı.

Alaborina Restoran'da düzenlenen yemeğe; AK Parti Milletvekilleri Polat Türkmen, Ahmet Çolakoğlu, Hamdi Uçar, eski Milletvekilleri Özcan Ulupınar, Faruk Çaturoğlu, Fazlı Erdoğan, İl Başkanı Zeki Tosun, Merkez İlçe Başkanı Mustafa Çağlayan, İl Genel Meclisi Başkanı Necdet Karaveli, İl Kadın Kolları Başkanı Züleyha Yazıcı Arıman, İl Gençlik Kolları Başkanı Burhan Onuk, eski İl Başkanı Celil Uzun, belediye başkanları, ilçe başkanları, Belediye Meclis üyeleri, İl Genel Meclisi üyeleri, kadın ve gençlik kolları, mahalle başkanları ve çok sayıda partili katıldı.

Kur'an-ı Kerim okunması ve dua edilmesinin ardından belediye başkanları adına konuşan Beycuma Belediye Başkanı Vural Kundakçıoğlu, Merkez İlçe Başkanı Çağlayan'a organizasyonundan dolayı teşekkür etti.

KARADUMAN: "ZONGULDAK BELEDİYESİ'Nİ ALACAĞIZ, HEDEFSİZ SİYASET OLMAZ"

AK Parti Merkez İlçe eski Başkanı Metin Karaduman, konuşmasında şunları söyledi: "Partinin kuruluşundan beri 13 seçim geçirdik. Seçimlerde emek veren bütün teşkilatlarımıza, kadınlarımıza ve gençlerimize teşekkür ederim. Mustafa kardeşim ilçe başkanlığını başarıyla yürütüyor. Kendisi partimizi en yukarılara taşımak için güzel çalışmalar yapıyor. Şu anda ülkede ekonomik darbe var. Bu darbe sadece AK Parti'ye yapılmıyor. Partimizde vefa var, birlik ve beraberlik içinde seçimleri başarıyla tamamladık. Bu birlik ve beraberlik son seçimde daha çok ortaya çıktı. 2019 yerel seçimlerinde Zonguldak Belediyesi'ni alacağız. Hedefsiz siyaset olmaz. Bu atmosferden dolayı Mustafa Çağlayan'a teşekkür ediyorum."

ÇAĞLAYAN: "SADECE SEÇİMDEN SEÇİME BİR ARAYA GELEN, HATIRLANAN OLMAMALIYIZ"

Vefa yemeğini düzenleyen Merkez İlçe Başkanı Mustafa Çağlayan, konuşmasında şunları söyledi:

"Önemli ve anlamlı bir gün yaşıyoruz. Teşkilatlarda görev yapan tüm arkadaşlarımızı davet ettik. Bu programları yapmak kolay ancak salonlar dolmayınca hiç bir anlamı yok. Anladım ki bu salonlar hiç boş kalmayacak. Daha büyük salonları tutmak gerektiğini anlıyoruz. Sadece seçimden seçime bir araya gelen, hatırlanan olmamalıyız. Bunun bir anlamı olmaz. Bu salon fıtratının gereğini yapacak."

Başkan Çağlayan, konuşmasını şiirle bitirdi.

UZUN: "İLK ZAMANLAR YÖNETİMLERE İNSAN BULAMIYORDUK"

AK Parti eski İl Başkanı Celil Uzun, konuşmasında şunları söyledi:

"17 sene önce başlayan kutlu yürüyüşte biz çakıl taşı olduk. O zamanlar yönetimlere insan bulamıyorduk. Şimdi ise hamdolsun bu coşkulu kalabalıklarla birlikteyiz. En zor geçtiğimiz dönemlerde birlik ve beraberlikten hiç vazgeçmedik. Birlik ve beraberliğimizi sağladığımızda, kibrimizi bir yere bıraktığımızda başarılı olamayacağımız bir şey yok."

Eski Milletvekili Fazlı Erdoğan ve Faruk Çaturoğlu birer konuşma yaptı. Vefa yemeği için teşekkür ettiler.

ULUPINAR: "ŞİMDİ DAHA ÇOK ÇALIŞMAMIZ LAZIM"

23-24-26'ncı Dönem AK Parti Zonguldak Milletvekili Özcan Ulupınar, konuşmasında şunları söyledi:

"Türkiye'nin AK Parti'ye ihtiyacı var. AK Parti'nin de size ihtiyacı var. Şimdi daha çok çalışmamız lazım. Türkiye'nin düşmanı çok. Türkiye'yi düşürmeye çalışan çok. Bu akşam güzel bir akşam oldu. Emeği geçenlere teşekkür ederim."

UÇAR: "DOLAR BİZİM İÇİN BİR PAÇAVRA"

AK Parti Zonguldak Milletvekili Hamdi Uçar, kendisinin üç konuşma hakkı olduğunu belirterek şunları söyledi:

"İlk olarak Merkez İlçe Başkanlığı yaptım, İl Başkanlığı yaptım ve şimdi de milletvekiliyim. Benim üç konuşma hakkım var. Hepimiz aynı düşüncelerle buradayız. Çok önemli bir seçim süreci geçirdik. 2002'den bu yana bütün seçimlere bakıyorum. Bu son seçimde Türkiye ortalamasının üzerinde bir oy aldık. Ülkemiz önemli bir süreçten geçiyor. Hepinizden şunu istirham ediyorum. Bütün konuşmacı arkadaşlarımın söyledikleri mahalle başkanlarının kulağına küpe olsun. Dolar bizim için bir paçavra. Bu para ile ekonomik özgürlüklerini kazanıp dünya üzerinde hakimiyet kurmak istiyorlar. Ama bunu başaramayacaklar. Genel seçimlerde çok başarılı olduk. Şimdi de belediyeyi AK Parti'ye kazandırmak istiyoruz. Bunun için de sizden destek istiyoruz. Bizler de çiçeği burnunda milletvekilleri olarak gece gündüz çalışacağız."

ÇOLAKOĞLU: "BU KADRO OLDUĞU SÜRECE BURADA 117'DE YAZACAK"

AK Parti Milletvekili Ahmet Çolakoğlu, düzenlenen yemek için teşekkür ederek şöyle konuştu:

"Merkez İlçe Başkanım bir vefa örneği gösterdi. İnşallah bu toplantılar, bu sohbetler bu muhabbetler devam edecek. Bu muhabbetler devam ettikçe Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan, 'Ben halkın gücünden başka güç tanımam' diyecek. AK sevda 17 yaşında. Bir zaman sonra AK sevda 117 yaşında yazacak. Bizde bu kadrolar olduğu sürece burada 1117'de yazacak. Hedefimiz bu olsun. Kıyamete kadar AK Partisi sevdası devam etsin. Mazlumlar bu davaya bakıyorlar, bu davadan umut bekliyorlar. İslam alemi bu davadan umut bekliyorlar. AK Partili dava arkadaşlarım, birisi çıkmış 150 yıl önce birisi çıkmış kağıda yazı yazmış 'Yenidünya düzeni'. Bugünlerde para birimi vardır ya. O paranın üzerinde bir yazı yazıyor: yenidünya düzeni. Bu bir bayrak yarışıdır. Bu partide çalışana emek harcayana her şey var. Bizler burada 17 değil, 1117 yazması için çocuklarımıza bu duyguları aşılamanızı istiyorum."

TÜRKMEN: "YEREL SEÇİMLERE GÖLGE DÜŞÜRMEYECEĞİZ, BELEDİYEYİ TEKRAR GERİ ALACAĞIZ"

Milletvekili Polat Türkmen de, düzenlenen vefa yemeğine teşekkür ederek şöyle konuştu: "Yerel seçimlere çok önem veriyoruz. Yerel seçimlere gölge düşürmeyeceğiz, belediyeyi tekrar geri alacağız. Merkez ilçedeki arkadaşlarımla beraber kaynaşma toplantısını yapıyoruz. Bunu destekleyen başta merkez ilçe başkanıma ve onun ekip arkadaşlarına teşekkür ediyoruz. Seçimlerde hepsini gördük sahada. Ama bizim için bir ay da olsun bir hafta da olsun görmek istediğimiz arkadaşlarımız. Çünkü biz AK Parti ailesiyiz. Bu davaya gönül verirken rahmetli olan kardeşlerimize Allah'tan rahmet diliyorum. Devam eden kardeşlerimizin cesaretini, enerjisini Cenabı Hak çoğaltsın diyorum. Çünkü bu günlerde çok daha fazla ihtiyacımız var. Hemen hemen 10 gündür İç Anadolu Bölgesi'nde ve Doğu Karadeniz Bölgesi'nde teşkilatlarımızı geziyoruz ve 6'ncı Olağan Kongre için eksiklerimizi tamamlamaya çalışıyoruz. Zonguldak'taki AK Parti ailesi gerçek bir aile oldu. Gerçekten, Türkiye ortalamasının üzerinde oy aldınız. Geçmişte var olan bütün arkadaşlar sokaktaydı. Bütün Zonguldak sokaktaydı. Bütün mahalleler sokaktaydı. Bütün köylüler sokaktaydı. 31 Mart 2019'da mahalli ve belde seçimlerinde biz Zonguldak'ın en yüksek oyunu alacağız. Bunu geçmişte başardık. Yaklaşık olarak yüzde 80 belediyeleri almıştık. Ondan sonra biraz gevşeme oldu herhalde. Biz bu seçimlerde kaybetmeye başladık. Katkısı bulunan herkese teşekkür ediyorum."

TOSUN: "ZONGULDAK'TA HEP BERABER ÇIĞIR AÇACAĞIZ"

Son konuşmacı AK Parti İl Başkanı Zeki Tosun, önümüzdeki Pazar günü yapılacak kongreye dikkati çekerek şunları söyledi:

"Milletvekilleri için bütün dava arkadaşlarımızın, önceki milletvekillerimizin, ilçe başkanlarımızın, belediye başkanlarımızın ve hanımlarımızın desteği ile birlik ve beraberliği ile oy aldık. Bunda hepimizin emeği var hepimizin başarısı var. Sizlere ne kadar teşekkür etsek azdır. Hafta sonu çok önemli kongremiz var. 6'ncı Olağan Kongremiz. Zonguldak İl Teşkilatı olarak biz bu sefer bu kongre için bütün ilçe başkanlarımla ve teşkilatlarımla beraber daha farklı çalışma yaptık. İnşallah Cuma günü saat 11.00'da bütün ilçelerimizden ve Zonguldak Merkezden oraya gitmek isteyen vatandaşlarımızı otobüslerle göndereceğiz. 53 tane otobüs ayarladık şuanda. Onlarla beraber kongre salonun gideceğiz ve kongre salonun gireceğiz. Saat 11.00'da Zonguldak Merkezden otobüslerimiz kalkacak. Sizleri Genel Başkanımız, kurucu liderimiz Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın sizler vasıtası ile Başkan seçildikten sonra ilk kongresinde orada görmek istiyoruz. Hepinizi oraya davet ediyorum. 24 Haziran'da bir seçim yaşadık ve hep beraber başarılı olduk. Sayın vekillerimizin dediği gibi ama önümüzdeki sene 31 Mart'ta yerel seçimler var. 31 Mart seçimlerinde bütün bölgemizde Zonguldak'ın ilçelerinde ve Zonguldak'ın merkezinde başarılı olmak zorundayız. Bütün belediyelere talibiz. Zonguldak'ta hep beraber çığır açacağız. Sizlerden bu konuda destek bekliyoruz. Hep beraber bunu başaracağız. İnşallah Zonguldak'ta 31 Mart'ta bunu taçlandıracaktır."

Gecenin sonunda sahneye çıkan milletvekilleri, belediye başkanları, il-ilçe başkanları birlik-beraberlik mesajı vererek, AK Parti şarkıları söylediler.

Editör: Pusula Gazetesi