AK Parti Kdz. Ereğli İlçe Teşkilatı tarafından Ketenciler Köyü'nde 16 Nisan'da ki halk oylaması çalışmaları kapsamında düzenlenen etkinlik için köye gelen partililer havai fişek ve davul zurna eşliğinde karşılandı.
AK Parti Kdz. Ereğli İlçe Teşkilatı Başkanı Fatih Çakır, Zonguldak Milletvekili Faruk Çaturoğlu ve partililerle birlikte Ketenciler ve Kızılca Köylerini ziyaret ederek vatandaşlara 18 maddelik anaysa maddelerini anlattı.
Ketenciler Köyü'nde Muhtar Ekrem Bozkurt, 16 Nisan'da ki halk oylamasında evet çıkması için destek vereceklerini söyledi. Bozkurt konuşmasında "Köyümüzün sıkıntılarını çözme yolunda bizleri AK Parti Zonguldak Milletvekilimiz ve Ereğli İlçe Başkanımız hiç yalnız bırakmadılar. Bizde Evet çalışmalarında yalnız bırakmayacağız. Bizde Evet demeye hazırız" dedi.
AK Parti Ereğli İlçe Başkanı Fatih Çakır, köy muhtarı Halil Bozkurt ve köy sakinlerine desteklerinden dolayı teşekkür ederek, yapılacak halk oylamasının rejim değişikliği veya tek adamlık gibi bir düzenleme içermediğini vurguladı. Çakır konuşmasında şunları söyledi: "14 senedir bir istikrar var ülkemizde. Artık istikrarı kalıcı hale getirmemiz lazım. Kim gelirse gelsin tek başına gelsin. 5 sene seçimsiz çalışma yapsın. 5 senenin sonunda halkımızın önüne çıksın. Ondan dolayı diyoruz ki; çatışmaya meyil vermeden yönetim sistemindeki başkanın elindeki yetkileri, Cumhurbaşkanlığına aktaralım istiyoruz. Biz AK Parti olarak Cumhurbaşkanımız, kurucu Genel Başkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın dediği gibi ne aldatan olacağız, verebileceğimizi söyleyeceğiz, söylediğimizi yapmakla mükellefiz. Bugüne kadar da böyle geldik. Ondan dolayı yapılacak Halk oylaması rejim değişikliği veya tek adamlık gibi bir düzenleme içermiyor. Bu sistem AK Parti'nin değil, bu sisteme MHP ve BBP'nin büyük desteği var. Yapılacak Halk oylamasında Evet ile birlikte halktan başkası görev değişikliğine götüremeyecek. Yapılacak sisteme sizler ve gelecek nesiller için destek istiyoruz. Bu sistemin özü bu."
Milletvekili Çaturoğlu, partisinin Ereğli İlçe Başkanı Fatih Çakır ve beraberindeki heyet Kızılca'nın ardından Ketenciler Köyü'ne geçti. Çaturoğlu, Çakır ve beraberindekiler köye gelişlerinde havai fişekler ve davul zurna ile karşılanırken Ketenciler Köyü Muhtarı Yıldıray Özkara 16 Nisan'da Evet'i desteklediklerini belirttiler. Yapılan karşılama için Köy Muhtarı ve vatandaşlara teşekkür eden AK Parti Kdz. Ereğli İlçe Başkanı Fatih Çakır, 18 maddelik anayasa değişikliği hakkında bilgiler verdi.
AK Parti Zonguldak Milletvekili Faruk Çaturoğlu'da ziyaretler sırasında vatandaşlardan destek istedi.

Editör: Pusula Gazetesi