Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Özhaseki yerel seçimlerde aday gösterilecek isimlerin haftaya açıklanabileceğini söyledi.

NTV'de canlı yayına katılan Ak Parti Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Özhaseki, ""Yıllardır her yerde anket çalışması yapıyoruz. Başkanın performansını, giyim kuşamını, vatandaşla ilişkisini de soruyoruz. Teşkilat görüşleri de alınıyor. Birkaç aydır da arazide vatandaş birebir dinlendi ve bir kanaat oluştu. Değişecekse ne tür özellikler aranacak gibi. Yeni bir arkadaşla yola çıkacaksak birinci olay ehliyet ve liyakat olacak. Bazı arkadaşlar sadece halkla ilişkilerle işi yürütüyor ama şehre hiçbir şey katmıyor, arkası gelmiyor. Sürpriz isimler de var, bazı illerde yeni anketler yapılacak. Partinin oyları ve sapmaları da tespit ediyoruz. Mevcut başkana oy verip vermeyeceği de soruluyor. Vatandaşta müthiş bir değişim arzusu var. Karşılığı olan insanlar bekliyor. İttifak, pazarlık, uzlaşı üzerine araziye sürülen insanları istemiyorlar." 18 Kasım'da partinizde ilk kez e-temayül yapılacak, nasıl olacak? "Temayül yoklamaları zaten yapılıyordu ve şimdi e-temayül büyük kolaylık olacak. Önde çıkan arkadaşlar tabi ki avantajlı olacak. Gitgeller yaşanıyorsa yeni anketler yapılacak, isimler vatandaşa sorulacak." (ADAYLAR) "Birçok ili ilçelerine kadar netleştirdik, dosyaları Cumhurbaşkanına arz edecek şekilde tutuyoruz. İl ilçe düzeyinde bizde raporlar hazır, nasıl bir takvim işlenir ve sunum olur bilmem. Cumhurbaşkanımızın bileceği bir konu..." dedi.

Özhaseki, şöyle konuştu: "3 dönem kuralına takılan 92 belediye başkanı açıklandı. Bugün bazı gazetelerde haberler var, 48 il belediye başkanından en fazla 10'u tekrar aday olacak şeklinde. Ne dersiniz? "Kesin denemez ama bir büyük şehrimiz, bir il belediyemiz, 60 kadar ilçe, 30 kadar da 30 belde belediye başkanı arkadaşımız 3 dönemlerini doldurdular. Prensip kararımız var, 3 dönem kuralını işleteceğiz. Bazı arkadaşlarımızla ilgili devam edebilir denirse, MYK'da görüşülecek. Bunlar bir elin parmakları kadar ve devam kararı çıkabilir. 3 dönemi dolduranları da gözönünde bulunduruyoruz, başka yerlerde değerlendirilebilirler."

Özhaseki, Zonguldak Belediye Başkan Adayı olması için Ak Parti Zonguldak eski Milletvekili Özcan Ulupınar'ı Genel Merkez'e davet edip görüşme yapmıştı.

Editör: Pusula Gazetesi