AK Parti İl Başkanı Zeki Tosun, taciz skandalı ile ilgili kamuoyuna açıklama yaparak "Partimizden ihraç edilmiş, hiçbir bağımız yoktur" dedi.

AK Parti İl Başkanı Zeki Tosun Çatalağzı Beldesi'nde meydana gelen çirkin olayda adı geçen şahsın Ak Partiyle ilişkilendirilmesine karşı çıktı. A.A isimli şahsın 16 yıl önce partiden ihraç edildiğini dile getiren Zeki Tosun, şahsın AK Parti üyesi imiş gibi gösterilmesini kasıtlı ve art niyetli bulduğunu söyledi.

Zeki Tosun, kamuoyuna yaptığı açıklamada şu görüşlere yer verdi; "Halkınsesi Gazetesinde yer alan haberde partimizle ilişkilendirilmeye çalışılan şahsın partimizle hiçbir ilişkisi bulunmamaktadır. Ak Parti'nin kuruluşu ile 2002 yılında kurucu belde başkanı olarak atanan A.A, 2002-2004 yılları arasında Belde Başkanlığı görevini yerine getirmiştir. 2004 Yılı Mahalli Seçimler öncesinde Belde Başkanlığı'ndan istifa ederek Zonguldak İli Merkez İlçeye bağlı Çatalağzı Beldesi'nde partimizin Belediye Başkan Aday Adayı olmuş fakat partimiz kendisini aday olarak göstermeyince, partimizin karşısında Bağımsız Belediye Başkanı olarak seçimlere girmiştir.

A.A Bağımsız Belediye Başkan Adayı olması esnasında partimizi küçültücü ve karalayıcı propaganda yapmıştır. Bu durum üzerine Sayın Celil Uzun'un İl Başkanlığı ve şimdiki Milletvekilimiz Hamdi Uçar'ın Merkez İlçe Başkanı olduğu dönemde İl Disiplin Kurulu kararı ile Parti Üyeliğinden İhraç istemi ile Genel Merkez Disiplin Kuruluna sevk edilmiştir. Genel Merkez Disiplin Kurulu kararı ile parti üyeliğinden ihraç işlemi yapılmıştır.

Bağımsız Belediye Başkanı Adaylığından sonra 2004-2009 yılları arasında CHP ile flört etmiş ve 2009 yılı Mahalli Seçimlerinde Zonguldak İli Merkez İlçeye bağlı Çatalağzı Beldesinde CHP Belediye Başkan Adayı olarak seçimlere girmiştir. İnternetteki gazete arşivlerinden de görüleceği üzere kendisi belediyeyi AK Parti'nin elinden alıp CHP'yi İktidar yapacağını belirtmiş ve partimiz aleyhine her türlü kampanyayı yürütmüştür.

Bu nedenle çirkin ve skandal haberde adı geçen şahsın partimiz ile hiçbir ilişkisi ve bağı bulunmamaktadır. 16 Yıl önce partimizden ihraç edilerek uzaklaştırılmış olan şahsın bugün partimizle ilişkilendirilmesi haksızlık olduğu kadar kasıtlı yapılmış bir ilişkilendirmedir.

AK Parti çatısı altında bu tür basiretsiz ve kifayetsiz kişiler hiçbir zaman barınamamıştır, bundan sonrada sonra da barınamayacaktır."