Adalet ve Kalkınma Partisi (Ak Parti) Zonguldak Merkez İlçe Başkanlığı için dün sandık kuruldu, temayül yoklaması yapıldı.

AK Parti binasında yapılan temayül yoklaması AK Parti İl Koordinatörü Kastamonu Milletvekili Metin Çelik'in önderliğinde yapılan temayül yoklamasında 8 aday yarıştı.

Temayülde; Abdullah Püren, Aziz Aydoğdu, Deniz Kavraz, Kemal Aydın, Murat Kulaç, Ömer Erbay, Yusuf Ataman ve Yusuf Gülay yarıştı.
Temayülde oy kullanacak isimler üç adayın adını yazdıkları pusulayı sandığa attılar. Genel Merkez temayülden çıkacak sonucun ardından bir değerlendirme yapacak.

ÇELİK: "İLÇE BAŞKANLIĞI VE İL BAŞKANLIĞI İLELEBET YAPILACAK BİR İŞ DEĞİLDİR"

Temayül öncesi konuşan Kastamonu Milletvekili Çelik, 29 Ağustos 2020'de yapılacak kongre öncesi temayül yoklaması yapıldığını belirterek "Burada üyelerimiz kimi aday görmek istiyorsa onun ismini yazacak. Oy pusulalarına 3 isim yazılacak. Oy kullanan kişi görevini de yazacak. Pandemi süreci nedeniyle sosyal mesafeye dikkat etmeliyiz. 29 Ağustos'ta gerçekleştireceğimiz kongremiz öncesinde oluşacak yeni yönetim kurulumuzu belirleyecek ve ilçe başkanımızı seçeceğiz. Merkez ilçe başkanı Mustafa Çağlayan daha öncesinde yaptığı açıklamada aday olmayacağını açıklamıştı. Teşkilatımızın bazı üyelerinin oylarını alacağız. Bazı yerlerimiz ile de yüz yüze görüşerek buradaki teşkilatımızın ağırlığını ve düşüncesini merkezimize yansıma noktasında çalışmanızı gerçekleştireceğiz. Merkez ilçe Başkanlığı'nın çekimini yapacak arkadaşımız görüşün ve düşüncesini belirterek aday olsun veya olmasın en az üç isim yazmak zorunda. Mustafa Çağlayan'a bugüne kadar yaptığı hizmetlerden dolayı teşekkür ediyoruz. İlçe Başkanlığı ve il başkanlığı ilelebet yapılacak bir iş değildir. Elbette bu değişimler olabilir Mustafa başkanımıza bir değerlendirme içinde oldu ve bundan sonra da birlikte yol yürümeye devam ederiz."