AK Parti Zonguldak Milletvekilleri ile Cumhurbaşkanlığı Başdanışmanı Saadet Oruç arasında "gecikme krizi" yaşandı.

AK Partililer, 31 Temmuz 2021 Cumartesi günü Ormanlı beldesinde halkla bir araya geldi. Programda, Ereğli İlçe Başkanlığı'nda yapılacak toplantı da vardı. Davetli olduğu düğünlere katılmak üzere Ereğli'de bulunan Cumhurbaşkanlığı Başdanışmanı Saadet Oruç, AK Parti Ereğli İlçe Başkanlığı'ndaki toplantıya katılmak için partiye geldi. Ancak AK Parti Milletvekilleri partiye gelmemişti. Milletvekillerinin kendisini bekletmesine sinirlenen Saadet Oruç, partiden ayrıldı. Milletvekilleri partiye geldiğinde durum kendilerine anlatıldı.
Bir kafede olduğunu söyleyen Saadet Oruç, milletvekillerinin kafeye gelmesini istedi. Durum milletvekillerine anlatıldı.
AK Parti Milletvekili Polat Türkmen, bu talebe çok sert tepki gösterdi. Sözleri, partinin duvarlarında yankılandı.
Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Saadet Oruç, milletvekillerinin tavrına tepki olarak birlikte nikah şahidi olacakları eski Milletvekili Faruk Çaturoğlu'nun oğlu Enes Çaturoğlu'nun Anadolu Otel'deki düğününe geç katıldı, erken ayrıldı.
Aynı akşam başka bir nikah töreninde çifte evlilik cüzdanı verirken, yine kriz çıktı. AK Parti Milletvekili Polat Türkmen, Saadet Oruç'un vermesi planlanan evlilik cüzdanını aldı ve genç çifte takdim etti.
Duruma sinirlenen Oruç, o düğünden de erken ayrılmak zorunda kaldı.
AK Parti Milletvekillerinin, Saadet Oruç'un Zonguldak'a gelip "bakan edası" ile Ereğli seçimlerinin kaybedilmesinin baş sorumlusu Fatih Çakır ile birlikte bazı ziyaretler yapması nedeniyle tepkili oldukları öğrenildi.
Duruma tepki gösteren partililer, "Zonguldak, Saadet Oruç'un egolarını tatmin edeceği bir şehir değil. Kendisini seçilmiş milletvekillerinin üzerinde görmesi doğru değil" dediler.

kriz-buyudu-genel-merkeze-gitti-erkan-kandemir-ile-gorustu
Kriz büyüdü: Genel Merkez'e gitti, Erkan Kandemir ile görüştü