Adalet ve Kalkınma Partisi'nde (AK Parti), 24 Haziran 2018 Pazar günü yapılacak 27'nci dönem milletvekilliği seçimleri öncesinde adeta aday adayı patlaması yaşanıyor. Mevcut Zonguldak Milletvekilleri Hüseyin Özbakır ile Faruk Çaturoğlu, önceki gün aday adaylığı başvurularını yaparken, Özcan Ulupınar'ın ise önümüzdeki günlerde başvuru yapacağı öğrenildi. AK Parti 24'üncü Dönem Zonguldak Milletvekilli Prof. Dr. Ercan Candan da, yeniden milletvekili aday adayı olacağını açıkladı.

Teşkilat içinde, AK Parti Çaycuma İlçe Başkanı Ahmet Çolakoğlu ile AK Parti Ereğli İlçe Başkanı Mehmet Fatih Çakır, aday adaylığı için görevlerinde önceki gün istifa ettiler. Zonguldak Belediye Meclisi'nin AK Partili Üyesi Ümit Bozkurt da görevinden istifa ederek, aday adayı olacağını açıkladı.

AK Parti eski İl Başkanı Hamdi Uçar da, aday adaylığı başvurusunu yaptı. Uçar'ın Pazar günü aday adaylığı ilgili açıklaması yapacağı öğrenildi.

Kamuda ise, Türkiye Taşkömürü Kurumu (TTK) Üzülmez Müessese Müdürlüğü İdari Müdür Yardımcısı İlyas Kayalı ile Ereğli İlçe Milli Eğitim Müdürü Numan Korkmaz istifa edenler arasındaydı. Kültür ve Turizm Bakanlığı'nda çalışan Nazlı Halıcıoğlu, AK Parti Genel Merkezi'ne giderek, Zonguldak milletvekilliği aday adaylığı başvurusunda bulundu.

Karadeniz Muhtarlar Federasyonu Genel Başkanı ve Zonguldak Muhtarlar Derneği Başkanı Şerafettin Nas, AK Parti Genel Merkezi'ne giderek, milletvekilliği aday adaylığı başvurusunda bulundu. Zonguldak Kömürspor Kulübü Başkanı Süleyman Caner, Zonguldak milletvekilliği için AK Parti'den aday adayı oldu. Akmercan Doğalgaz Batı Karadeniz Bölge Müdürü Bekir Selçuk, milletvekili aday adaylığı başvurusunu, AK Parti Zonguldak İl Başkanlığı'na yaptı. İşadamı Şenol Kahveci de aday adaylığı için partiye başvurdu.

26'ncı Dönem AK Parti Zonguldak 5'inci Sıra Milletvekili Adayı Aytekin Celal Kazancı, milletvekilliği seçimlerinde aday adayı olduğunu açıkladı.

26'ncı Dönem Zonguldak 4'üncü Sıra Milletvekili Adayı Akın Kaymak da, görevinden istifa edip aday olacağını daha önce açıklamıştı.

TTK İŞÇİSİ, ADAY ADAYI OLDU

TTK işçisi Yusuf Genç, AK Parti İl Başkanlığı'na başvurarak, milletvekili aday adayı oldu. 1994 yılında Zonguldak'ta doğan Yusuf Genç; ilk, orta, lise ve üniversite eğitimini Zonguldak'ta tamamladı. 2015 yılında TTK Kozlu Müessese Müdürlüğü'nde işçi olarak çalışmaya başlayan Yusuf Genç, Bülent Ecevit Üniversitesi'nde (BEÜ) Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi Bölümlerini okudu. Yusuf Genç, "Partimizin gençliğe verdiği önem nedeniyle gençliğin sesi olmak için milletvekili aday adayı oldum" dedi.

Yusuf Genç'in AK Parti yöneticisi Durali Genç'in oğlu olduğu öğrenildi.

ERDEM DE ADAY ADAYI OLUYOR

Kamu Hastaneleri Birliği eski Genel Sekreteri Uzman Dr. Muharrem Erdem de, Ereğli Devlet Hastanesi'ndeki görevinden emeklilik dilekçesi vererek ayrıldı. Muharrem Erdem'in AK Parti Zonguldak milletvekili aday adayı olacağı öğrenildi.
Bu arada, AK Parti Ereğli eski İlçe Başkanlarından Muhammet Köse, Mustafa Demiray ve Adem Öztürk'ün de aday adayı olacakları öğrenildi.

Editör: Pusula Gazetesi