Star gazetesinde çıkan bir haberde bugün ilginç bir iddia ortaya atıldı. Buna göre, Erdoğan, ilk etapta 5 il başkanının istifasını sunması istendi. Değişimin bazı büyükşehirlerde de beklendiği dile getirildi. AK Parti'de teşkilatta yapılacak değişimler için düğmeye basılırken, bir daha aday olmayacak il başkanlarının istifa edip yerlerine yeni isimlerin atama yoluyla getirileceği öne sürülüyor.

AK Parti'de değişim süreci, önce ilçe başkanlıkları için yapılan ayrıntılı çalışmayla başladı. Değiştirilecek olan ilçe başkanlarının kimler olacağı, hem bölge milletvekilleri, hem ilin teşkilat başkanı, hem de ilçedeki ileri gelen STK'ların görüşleri doğrultusunda belirlendi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın başkanlığında yapılan Merkez Karar ve Yönetim Kurulu (MKYK) toplantılarında ayrıntılı şekilde masaya yatırılan kongre sürecinde değişimin en önemli ayağını ise hangi il başkanlarının değiştirileceği oluşturdu. AK Parti Teşkilattan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Ataş, il başkanları ile alakalı kanaatlerini almak üzere tüm illerin milletvekilleriyle görüşmeler yaptı.

Ataş'ın üst yönetimle paylaştığı bilgilere göre ilk aşamada 5 ilin il başkanının değiştirilmesi yönünde süreç başlatıldığı bilgisi alındı. Yozgat il başkanının bu kapsamda istifasını vermeye hazırlandığı kaydedildi. Ataş'ın, önümüzdeki hafta da özellikle büyükşehirler için sürdüreceği görüşmeler neticesinde hangi illerin il başkanlarının değişmesi gerektiğine yönelik genel bir kanaat ortaya konacak. İstanbul ve İzmir'in il başkanlarının da önümüzdeki dönemde değişecek isimler arasında olacağı, parti kulislerinde yoğun olarak ifade ediliyor.

AK Parti'de kongre sürecinde istifa eden il başkanlarının yerlerine yeni isimler atanacak. Böylelikle ilçe kongreleri başlamadan önce devam etmeyecek olan il başkanları, yerlerini yeni isimlere bırakmış olacak. İlçe kongreleri de yeni gelen il başkanı tarafından organize edilecek. Kurban Bayramı'na kadar il başkanlıklarında yaşanacak değişimden sonra, bayram sonrasında da ilçe kongrelerinin yoğun olarak başlayacağı kaydedildi.

Editör: Pusula Gazetesi