CHP Zonguldak Milletvekili Şerafettin Turpcu, "Babalar Günü" nedeniyle bir mesaj yayınladı. Turpcu'nun mesajı şöyle:

"FEDAKARLIĞIN, ŞEFKATİN VE GÜVENİN SEMBOLÜ"

"Fedakarlığın, şefkatin ve güvenin sembolü babalar, aile değerlerimizin korunmasında, adalet, paylaşma, sorumluluk, sevgi, saygı gibi yaşamsal vazgeçilmezliği olan değerlerimizin kuşaktan kuşağa aktarılmasında annelerimiz kadar belirleyici rol üstlenmektedir.

"TÜRKİYE'DE BABA OLMAK DA ZOR"

Her ne kadar zorluğa, olumsuzluğa göğüs germeye çalışsalar da, ülkemizde ağırlaşan ekonomik koşullarda, git gide artan işsizlik gerçeğiyle, evine ekmek götürmekte güçlük çeken babalar olduğu gözden kaçırılmamalıdır. Bu güne bir de bu açıdan bakmak kuru kuruya kutlamadan ziyade ülkemizin her geçen gün derinleşen sorunlarına çözüm bulmak gereklidir.

"ZONGULDAK`TA MADEN ŞEHİTLERİMİZİN AİLELERİ YASA İÇİN BEKLİYOR"

Zonguldak`ta maden şehidi ailelerimiz, Soma Yasası'nda verilen haklara sahip olmak için hala bekliyor. Hayatını kaybetmiş maden emekçimizin aileleri çok zor durumdadır. AKP Zonguldak Milletvekillerine bu çağrıyı bir kez daha yapıyorum, kanun teklifim Meclis`te, gelin, vicdanları yaralayan bu ayrımı, maden şehidi yakınlarını daha fazla incitmeden ortadan kaldıralım.

"ÇOCUKLARIN VE BABALARIN GÖZÜNÜN YAŞLI OLMADIĞI BİR TÜRKİYE DİLİYORUM"

Babalar Günü'nde, çocukların ve babaların gözünün yaşlı olmadığı, adaletin, özgürlüğün, hukukun üstünlüğünün, demokrasinin yaşandığı bir ülke özlemi duyduğumuzu bir kez daha belirtmek istiyorum. Babaların çocuklarının geleceğinden endişe duymayacağı, adaletin sağlandığı, her çocuğun kendisini en iyi şartlarda yetiştirebileceği imkanlara sahip olduğu bir Türkiye diliyorum.

"BABALAR GÜNÜ'NÜ KUTLUYOR, BABASINI KAYBEDEN EVLATLARIMIZA VE EVLADINI KAYBEDEN BABALARIMIZA SABIRLAR DİLİYORUM"

Bir babanın çocuğuna bırakabileceği en değerli miras iyilik, doğruluk, dürüstlük, çalışma ve paylaşma gibi erdemleri aşılamaktır. Çocuklarını geleceğe güvenle hazırlamak için çabalayan tüm babaların 'Babalar Günü'nü kutluyor, babasını kaybeden evlatlarımıza ve evladını kaybeden babalarımıza bir kez daha sabırlar diliyorum."

Editör: Pusula Gazetesi