AK Parti Kdz. Ereğli İlçe Teşkilatı Kadın Kolları Başkanı Şengül Albayrak, kadın kolları yöneticileri ile birlikte Türk Metal Sendikası Kdz. Ereğli Şubesi Erdemirli Kadın İşçiler ve İşçi Eşleri Komisyonu’nun toplantısına katılarak haklı mücadelelerinde yanlarında olduklarını söyledi.
AK Parti Kdz. Ereğli İlçe Teşkilatı Kadın Kolları Başkanı Şengül Albayrak, AK Parti Kdz. Ereğli İlçe Başkanı Fatih Çakır’ın eşi İlknur Çakır ve kadın kolları yöneticileri ile birlikte Türk Metal Sendikası Kdz. Ereğli Şubesi Erdemirli Kadın İşçiler ve İşçi Eşleri Komisyonu Başkanı Ayla Ercan ve yönetimi ile Gülüç Büyük Anadolu Otel’de bir araya geldi. Erdemir ile Türk Metal Sendikası arasında anlaşmazlıkla sonuçlanan 26. Dönem toplu sözleşme görüşmelerinde Erdemir işçilerinin yanında olduklarını belirten AK Parti Kdz. Ereğli Kadın Kolları Başkanı Şengül Albayrak, kendilerine her türlü desteği vermeye hazır olduklarını söyledi.
Albayrak “AK Parti Kadın Kolları olarak bu gün sizlere destek vermek için buraya geldik. Erdemir’de çalışan işçilerin eşleri ve kadın işçilerimizin haklı mücadelelerinde yanlarındayız. Kadın kolları olarak demokratik eylemlerinizde sizlerle beraber olup, bu mücadelenize destek vereceğiz” dedi. AK Parti Kdz. Ereğli İlçe Başkanı Fatih Çakır’ın eşi İlknur Çakır’da Erdemir yönetiminin işçilerin hak ettikleri ücret artışlarını bir an önce karşılaması gerektiğini söyledi. Erdemir’in başarısında çalışanların ve eşlerinin payının hiç kimse tarafından gözardı edilemeyeceğini belirten İlknur Çakır “Erdemir çalışanları çalıştıkları kurumun ayakta kalması ve yüksek başarılar elde etmesi için hiçbir fedakarlıktan kaçınmamıştır. Bu gün ise Erdemir’den fedakarlık yapması değil çalışanların hak ettiği ücret artışını sağlamasıdır. Bu noktada Erdemir çalışanlarının hak etmedikleri yada çok abartılı bir artış talepleri de yoktur. Biz AK Partili kadınlar olarak bu anlaşmanın diyalogla bir an önce sağlanmasını istiyoruz. Erdemir’de çalışanların eşleri ve çalışan kadınlara da her türlü desteği vermeye hazırız. Biz çalışanlardan yanayız” dedi.
Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Türk Metal Sendikası Kdz. Ereğli Şubesi Erdemirli Kadın İşçiler ve İşçi Eşleri Komisyonu Başkanı Ayla Ercan da AK Parti Kadın Kolları Başkanı Şengül Albayrak ile AK Parti Kdz. Ereğli İlçe Başkanı Fatih Çakır’ın eşi İlknur Çakır’a teşekkür etti. Şengül Albayrak, ziyaretin kendilerine hem moral hem de büyük güç verdiğini söyledi.
Ziyaret karşılıklı fikir alışverişinin ardından sona erdi.
Editör: Pusula Gazetesi