AK Parti Zonguldak İl Kadın Kolları'nın 6.'ıncı Olağan Kongresi yapıldı.
Kozlu-Karaca Düğün Salonu'nda tek liste olarak gerçekleştirilen kongrede mevcut başkan Ayşe Erbay, yeniden başkan seçildi.
Kongre'de Divan Başkanlığını AK Parti Kolları Genel Merkez Kadın Kolları MKYK Üyesi Elif Gülsüm Yılmaz yaptı.
Kongreye: AK Parti Zonguldak Milletvekili Polat Türkmen, AK Parti Genel Merkez Kadın Kolları MKYK Üyesi Dilek Kaya, Ak Parti il Başkanı Zeki Tosun, Merkez İlçe Başkanı Mükerrem Ayçiçek, Zonguldak Belediye Başkanı Ömer Selim Alan, Kozlu Belediye Başkanı Ali Bektaş, Kilimli Belediye Başkanı Kamil Altun, Belediye Başkanlar,ı Kadın Kolları ilçe başkan ve yöneticileri ile çok sayıda partili katıldı.

Kadın Kolları Başkanı Ayşe Erbay'ın kongredeki konuşması şöyle;

"Ak Parti Genel Merkez Kadın Kolları Siyasi ve Hukuki İşler Başkanımız Sayın Avukat Serpil Kavrak, Genel Merkez Kadın Kolları MKYK üyesi, Teşkilat Başkan Yardımcısı ve Bölge Sorumlumuz Sayın Elif Gülsüm Yılmaz, Genel Merkez Kadın Kolları MKYK üyesi, Teşkilat Başkan Yardımcısı Sayın Dilek Kaya
Kıymetli İl Başkanım, İl Belediye Başkanım İl Genel Meclis Başkanımız ve üyeleri, İlçe Başkanlarımız ve Yönetim Kurulu üyeleri ve İlçe Belediye Başkanlarımız,
Bu bayrağı bizlere en güzel şekilde teslim eden önceki dönem görev yapmış çok kıymetli İl Kadın Kolları Başkanlarımız ve Yönetim Kurulu üyeleri.
İlçe Kadın Kolları Başkanlarımız ve yönetim kurulu üyelerimiz,
İl Gençlik Kolları Başkanımız, İlçe Gençlik Kolları Başkanlarımız ve yönetim kurulu üyeleri, çok kıymetli delegeler,
Sevgili Basın Mensupları ve Saygıdeğer Misafirlerimiz...
Ak parti Zonguldak İl Kadın Kollarımızın 6'ıncı Olağan Kongresine hoş geldiniz hepinizi saygı ve sevgilerimle selamlıyorum.
Sözlerimin başında şahsıma bu onurlu İl Kadın Kolları Başkanlığı görevini layık gören başta Genel Başkanımız ve Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan ve Genel Merkez Kadın Kolları Başkanımız Sayın Lütfiye Selva Çam olmak üzere Başkan Yardımcılarımıza ve Genel Merkezimizin yetkili Başkanlarına benden desteklerini esirgemeyen değerli il başkanımız sayın zeki tosuna her zaman yanımızda olan kıymetli belediye başkanımız ömer selim alana şükranlarımı sunuyorum
Değerli yol arkadaşlarım;
Dava adalettir, mazlum her kimse, ırk, cinsiyet, renk, milliyet, din farkı gözetmeksizin mazlumun safında durmaktır. Dava hüzündür, mücadeledir, ümittir, sıkılmamaktır, pes etmemektir, yorulduğunda dinlenmesini bilip hemencecik yeniden yola koyulabilmektir. Dava aşktır, samimiyeti sonuna kadar yaşamaktır. Yükümüz ne kadar ağır olursa olsun; bir ve beraber oldukça aşamayacağımız hiçbir engel yoktur.
Davamızda birlikte yol aldığımız değerli konuklarımız ve kıymetli arkadaşlarım,
Bugünden itibaren, Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan inandığı davanın mücadelesini veren bu yolda sağlam bir irade gösteren ve istikametinden en ufak bir sapma göstermemiş bir lider oluşunu örnek alarak, çalışmalarımıza artan bir tempo ile devam edeceğiz.
Bize verilen her görevi üstün bir gayret, ciddiyet ve titizlikle yerine getireceğiz.
Şehrimizin geleceğinin inşasında kadınlarımızla birlikte elimizden geleni yapmaya devam edeceğiz.
Ülkemizde en fazla üyeye sahip olmanın gururunu taşıdığım Ak parti'nin Zonguldak'taki 30 binin üzerine çıkmış bulunan kadın üye sayısını da daha da yukarılara çıkarmak için var gücümüzle çalışacağız.
Değerli büyüklerim ve kıymetli kardeşlerim;
Ak partinin kurulduğu 2001 yılı ve iktidar olduğumuz 2002 yılından bu yana görev almış, zorlu ve çetin süreçlerde partimizin gelişip bu günlere gelmesinde mücadele veren Nesrin başkanıma, Arife başkanıma, Havva başkanıma ,Züleyha başkanıma ve yönetimlerine sizlerin huzurunda teşekkür ediyorum vefat edenlere Allahtan rahmet diliyorum
Kadınlarımıza en fazla değer veren kadın haklarının ön plana çıkması için birçok kanun ve yönetmelik çıkaran Ak Partinin bir neferi olarak bugüne kadar görev yapmış olmanın huzuru içerisinde bugün yönetim kurulu arkadaşlarımla birlikte İl Kadın Kolları Başkanı olarak sizlerden yetki istiyoruz.
Bu duygularla Ak Parti Zonguldak Kadın Kolları İl Kongremizin ilimize ve ülkemize hayırlar getirmesini Cenab-ı Allahtan diliyor hepinizi Rabbime emanet ediyorum."

AK Parti Kadın Kolları yeni başkan ve yönetimi