Alancık Köyü Derneğinin düzenlediği organizasyona Ak Parti Zonguldak Milletvekili Hamdi Uçar, Elvanpazarcık Belediye Başkanı Hüseyin Uzun, Zonguldak Merkez İlçe Başkanı Mustafa Çağlayan, İl Genel Meclisi Üyeleri Filiz Sarsık, İsmet Köse ve İsmail Terzi, Ak Parti Yöneticileri Yusuf Ataman ve Cengiz Güngör, Alancık Köyü Muhtarı Cevat Akıllı, Sarımsak Köyü Muhtarı Kadir Aygün, Ulutan Barajı Çevresi Köyleri Dernek Başkanları ve Yönetim Kurulu Üyeleri ve çok sayıda köylü katıldı.

Açılış konuşmasını yapan Alancık Köyü Derneği Eski Başkanı Yaşar Kara; "Sayın Vekilimize, Belediye Başkanımıza, İlçe Başkanımıza, İl Genel Meclisi Üyelerimize, Muhtarlarımıza ve Dernek Yöneticilerimize hoş geldiniz diyor, davetimize icabetlerinden dolayı teşekkür ediyoruz. Bizler Zonguldak'ın sakini değil sahibiyiz. Zonguldak iyi yönetilmiyor. Güçlü bir iradeyle bu kötü gidişi iyiye çevirmemiz gerekiyor. Bizler de Merkez Köyleri olarak bu konuda mücadele vereceğiz" dedi.

Köylülerin özellikle su ile ilgili sorunlarını dile getirmesinin ardından söz alan Hamdi Uçar; "Yaşar Kara, benim çok eski bir dostum. Böyle bir toplantıyla bizleri sizlerle buluşturduğu için kendisine teşekkür ediyorum. Bizler buraya seçim çalışmaları için gelmedik. Biz zaten buralıyız. Su ile alakalı yatırımlar yapılmıştır, yenilerini de yapmaya devletimiz ve hükümetimiz muktedirdir" dedi.

Yeni neslin de köyleri sevmesini sağlayacak sosyal tesis projeleri ve köylerin tekrar üretim merkezi olabilmesi konusunda fikir alış verişinde bulunduğu toplantı sıcak bir ortamda sona erdi.

Editör: Pusula Gazetesi