Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Zonguldak teşkilatı 'Gönül Yemeği'nde bir araya geldi. Memurlar Lokali'nde düzenlenen yemeğe AK Parti'de geçmişten bu güne görev almış Milletvekilleri, Belediye Başkanları, İl ve İlçe Başkanları ile teşkilattaki köklü isimler bir araya geldi. Birlik ve beraberliğin 31 Mart Yerel Seçimleri'ne sayılı günler kala pekiştirildiği yemekte sıcak temaslar, gülen yüzler dikkat çekti. Gönül Yemeği'ne; Gençlik ve Spor Bakan Yardımcısı Hamza Yerlikaya, AK Parti Zonguldak Milletvekilleri Polat Türkmen, Ahmet Çolakoğlu, Hamdi Uçar, AK Parti Zonguldak Belediye BAşkanA dayı Ömer Selim Alan, İl Başkanı Zeki Tosun Merkez İlçe Başkanı Mustafa Çağlayan, Önceki Dönem Milletvekilleri Faruk Çaturoğlu ve Hüseyin Özbakır, eski ve yeni il ve ilçe yöneticileri eski belediye başkanları ve çok sayıda parti topluluğu katıldı. "Gün zillet ittifakına tokat atma günüdür" diyen Cumhurbaşkanı Başdanışmanı ve Gençlik ve Spor Bakan Yardımcısı Hamza Yerlikaya; "Gün bir ve beraber olma günüdür. Gün, kardeşliğimizi pekiştirme, kardeşliğimize halel getirecek Her şeyden uzak durma günüdür. Hepimizin kırgınlıkları veya bir yere kızmışlığı olabilir ama gün birbirimizden hesap sorma günü değildir. Gün, zillet ittifakına tokat atma günüdür. Gün devlet başkanımız liderimiz Recep Tayyip Erdoğan'a sahip çıkma günüdür. Ne yani Cumhurbaşkanımızı bunlara mı teslim edeceğiz? Cumhurbaşkanımızı kurda kuşa yem mi edeceğiz? Hayır tabii ki. Allah'ın izniyle davaya destek vererek katkı vereceğiz inşallah. Zillet ittifakı şer ittifakının taşımaya çalışıyor buna müsaade edecek miyiz? Hayır. Hep birlikte mücadele edeceğiz, kurda kuşa yem etmeyeceğiz. Aklımızı kiraya vermeyeceğiz. Görüyoruz ki Zonguldak'ta 10 seneden beri Cumhuriyet Halk Partisi idare ediliyor, çöp çukur ve çöpten başka ne var ki?. Liderimiz bir ay içerisinde iki kere geldi Zonguldak'a... Zonguldak çok önemli çok değerli... Onun için davamıza sahip çıkacağız, kırgınlıklarımızı ve kızgınlıklarımızı bir kenara bırakacağız. Birbirimizi seveceğiz. Bizi ötekileştirmek ayrıştırmak isteyenlere asla müsaade etmeyeceğiz" şeklinde konuştu.

ALAN: "ZONGULDAK'I BERABER YENİDEN İNŞA EDECEĞİZ"

31 Mart Yerel Seçimleri'nden zaferle çıkacaklarını ve Zonguldak'ı sap sarı yapacaklarını ifade eden AK Parti Zonguldak Belediye Başkan Adayı Ömer Selim Alan, "106 gündür sahalardayım. Zonguldak'ın 'Gönül Belediyeciliği' ile 'AK Belediyecilik' ile tanışması için artık tek hanelere düştük. Allah'ın izniyle Madenci Anıtı'nda seçim zaferini kutlamayacağız. İnşallah Zonguldak'ı beraber inşa edeceğiz beraber güzelleştireceğiz. Zonguldak'ı A'dan Z'ye beraber, el ele gönül gönüle, omuz omuza güzelleştirmeye söz verdik. 31 Mart akşamı liderimiz inşallah Zonguldak'ı kırmızı görmeyecek. Liderimiz reisimizin de dediği gibi dik duracağız ama diklenmeyeceğiz. 'Ben' demeyeceğiz 'biz' diyeceğiz. Partimizin kuruluşundan bu güne kadar görev yapan ağabeylerimizi kardeşlerimi gördüm. Çok mutlu oldum onur ve gurur duydum. Allah hepsinden razı olsun. Biz kuruluşunda yoktuk ama onlar çok zor şartlarda partimizi bugünlere kadar getirdiler ve bayrağı bize devrettiler ve bu bayrağı bize hep beraber daha da ileriye getireceğiz. Zonguldak'ımızı partimizi ve ülkemizi hep beraber daha güzel günlere taşıyacağız. Hepsinin emeğine ve yüreğine sağlık... Buraya gelerek bizleri onurlandırdıkları için teşekkür ediyorum. Hakikaten sizleri görmek çok güzel Allah birlik ve beraberliğimizi daim eylesin, Allah yüzünüzü hep güldürsün. 19 mahallenin hepsinde Allah'ın izniyle seçimlerde 1'inci çıkacağız. Cumhuriyet Halk partililer bile artık bıkmış durumdalar. Onlar bile artık Zonguldak'ın köy olarak anılmasını istemiyorlar, Zonguldak'ın eski günlerine dönmesini Cumhuriyetin ilk şehri, emeğin başkenti memleketimizi Onlar da iyi artık hizmet alırken görmek istiyorlar. Biz İnşallah tüm Zonguldak'ın yüzünü güldüreceğiz" ifadelerini kullandı.

ÇAĞLAYAN: "DERDİMİZ BELEDİYEYİ ALMAK DEĞİL ADALETLE YÖNETMEK"

AK Parti Merkez İlçe Başkanı Mustafa Çağlayan; "'Biz gelmedik kavga için, Bizim işimiz sevgi için, Gönüller yapmaya geldik' diyerek yola çıkmıştık. Şimdi ise sizlerle beraber 'Belediye İşi Gönül İşi Memleket İşi Gönül İşi' diyerek yola devam ediyoruz. Bu yol ince, bu yol uzun... Bir İl Başkanı düşünün, adayın olmadığı yerde kapı kapı adayın broşürlerini dağıtan... Milletvekilleri düşünün, adayın olmadığı yerde kapı kapı dolaşarak broşür dağıtan... Kadın Kolları ve Gençlik Kolları düşünün, adayı olmadığı halde kapı kapı broşür dağıtan... Mahalle teşkilatları düşünün Belediye Meclis üyesi adaylarını düşünün adayımızın olmadığı yerde davasını anlatmak için eline broşür alıp kapı kapı dağıtan... Bu yol devam edecek arkadaşlar. Siz var olduğunuz sürece devam edecek. Akrep ile Derviş'in hikayesini anlatmıştım. Suya düşen akrebi kurtarmaya çalışan derviş her seferinde akrep tarafından sokulur. Derviş kurtarmaya çalışırken akrep sürekli sokuyor. Bunu gören birisi soruyor yahu bu seni sokuyor sürekli hala niye kurtarmaya çalışıyorsun? Derviş'in cevabı manidar... Diyor ki onun fıtratında sokmak var benim fıtratımda ise iyilik yapmak, yaratılanı yaratandan ötürü sevmek var, merhamet var, onun fıtratı sokmaksa ben neden kendi fıtratımdan vazgeçeyim? İşte bizim teşkilatımızın, İl Başkanımızın, Milletvekillerimizin, önceki dönem İlçe Başkanlarımızın, Belediye Başkanlarımızın fıtratında çalışmak var, teşkilatçılık var ve en önemlisi dava var da dava... Şu anda ben merkez ilçe başkanı olabilirim ama yarın sizlerin arasında olabilirim. Mevkiler makamlar hiç önemli değildir. Bizim derdimiz Belediye Başkanını kazanmak değil bizim derdimiz Ömer Selim Alan'ı o koltuğa oturtmak değil, bizim derdimiz çok daha büyük bizim derdimiz adalet, bizim derdimiz adalet üzerinde yönetmek, hak ve hakkaniyet üzerine yönetmektir. Bizim derdimiz budur. Zonguldak'ı da bu anlayışta yönetmek istiyoruz. Bu anlayışla yönetmek için adayımız Ömer Selim alandır ve arkasında da aslanlar gibi teşkilat var" diye konuştu.

TOSUN: "GÖRECEKSİNİZ, ZONGULDAK'TA ÇOK GÜZEL ŞEYLER OLACAK"

AK Parti Zonguldak İl Başkanı Zeki Tosun; "Bu davaya kuruluşundan bugüne kadar emek vermiş çok değerli dava arkadaşlarım tüm teşkilat üyelerimiz, hepinizi sevgi saygı ve muhabbetle selamlıyorum. 6 Aralık'tan beri 100 gündür adayımız Dr. Ömer Selim Alan ile birlikte sahalardayız. Tüm il ilçe ve 19 mahalle teşkilatlarına çok teşekkür ediyorum sağ olsunlar var olsunlar. AK Parti hizmet demektir. AK Parti başarı demektir ve Allah'ın izniyle 31 Mart'ta tüm belediyeleri kazanarak bu başarıyı sağlayacağız. Bunun için yola çıktık ve tüm teşkilatlarımız da birlikte gece gündüz demeden çalışıyoruz. Hepinize Allah razı olsun. Hepinize çok çok teşekkür ediyorum sağ olun var olun. İnşallah Zonguldak Belediyesi'ne aldığımızda göreceksiniz Zonguldak'taki çok güzel şeyler olacak. Bunu Ömer Selim Alan'la birlikte başaracağız" dedi.

UÇAR: "HADİ ORDAN SİZE KİM OY VERİR?"

31 Mart tarihinin arkasında bayram olacağını ifade eden AK Parti Zonguldak Milletvekili Hamdi Uçar; "31 Mart'ın sonu bayram olacak bunu bilmenizi istiyorum. Zonguldak'ımıza müthiş yatırımlar yapılıyor. Ama sokaklarımız çöpten geçilmiyor, çukurdan geçilmiyor kaldırım taşları rezil, yollarımız berbat, her taraf rezil, 10 yıldır da bu şehri yönetiyorlar ondan sonra bugün gelmiş vatandaşın karşısına biz yanlış yaptık. 10 yıldır yürütemedik 5 yıl daha verin bir bu şehri yöneteceğiz diyorlar. Hadi oradan ya size kimse oy verir? Hangi yüzle çıkıp da oy istiyorsunuz? Hangi yüzle çıkıp bir 5 yıl daha istiyorsunuz? Bu Zonguldak'ın değil 5 yılı kaybedecek bir günü bile yok. Amacım Ömer Selim Alan'ı Belediye Başkanı yapmak değil. Burada amacımız Zonguldak hizmet etmek, Zonguldak'ı şaha kaldırtmaktır. Yerelde hizmet yapılmayınca sanki hizmeti genel idare yapmamış gibi bir algı oluşuyor O yüzden yerel seçimler bizim için çok çok önemlidir bunun iyi bilinmesini istiyoruz. Biz İnşallah 31 Mart akşamı bayrağı teslim alacağız" ifadelerini kullandı.

ÇOLAKOĞLU: "ZONGULDAK 1 NİSAN'DA ŞAHA KALDIRACAK MIYIZ?"

Yemekte konuşan AK Parti Zonguldak Milletvekili Ahmet Çolakoğlu; "Belediye Başkan Adayımız Dr. Ömer Selim Alan ile birlikte inşallah 1 Nisan sabahı hep beraber Zonguldak'ı şaha kaldıracağız. İnşallah milletvekillerimizle teşkilatlarımızla durmak yok yola devam diyeceğiz. Cumhurbaşkanımız geldi 'bütün projelerin in altına imzamı atıyorum' dedi. İçişleri Bakanı geldi Sayın Süleyman Soylu ne dedi 'Ben Zonguldak'ın emrindeyim.' dedi. İnşallah Zonguldak 1 Nisan'da şaha kaldıracak mıyız? İnşallah bu aşk ve bu heyecanla durmak yok yola devam Çünkü Bizler bu yollarda beraber yürüdük Çünkü Bizler yağan yağmurda beraber ıslandık. Bu seçimde sadece Belediye Başkanı seçmeyeceğiz belediye meclis üyesi seçmece il genel meclisi seçmeyeceğiz, r AK partiyle beraber Recep Tayyip Erdoğan'ı seçeceğiz inşallah. Çok değerli AK Parti ailesi bu saate kadar güzel ve berabersiniz Çünkü sizler Gönül insanlarsınız. Sizleri sevgi ile saygı ve muhabbetle selamlıyorum. Allah yar ve yardımcınız olsun."

TÜRKMEN: "ALLAH CENNETİ BAHÇETMİŞ, BİZE CEHENNEMİ YAŞATIYORLAR"

"Bu davaya kimler hizmet etmişse tek tek hepsine teşekkür ediyorum" sözleriyle konuşmasına başlayan AK Parti Zonguldak Milletvekili Polat Türkmen, şöyle konuştu; "Ben tüm Türkiye'yi dolaşmış bir insanım ve Zonguldak'a baktığımız zaman rabbim bize cenneti bahsetmiş hamdolsun, fakat cehennemi yaşıyoruz. Bu cehennemi bize yasatanlar işte bugünkü yönetim kadrosunda olan kardeşlerimizdir. Şimdi aday olan kimdir o dönem belediye başkan vekili. Bunun bu günahın içerisinde en büyük payı olanlardan bir tanesi. Biz AK Parti olarak 2004'te belediye teslim aldık. Belediyede 300 tane insan emekli olmuş kıdem tazminatlarını alamıyorlar ve belediyenin önünde teneke çalıyorlardı kıdem tırnaklarımızı verin diye. O zaman özel bir kanun çıkardık Nihat Erim vardı yerel yönetimlerden sorumlu genel başkan yardımcımız. Allah razı olsun hükümetten çünkü borçlarına binme özelliğini bile belediyede yoktu. Belediye iflas etmişti. Bir kanun çıkarttık sadece kıdem tazminatını ödemek üzere borçlanabilir diye. Ve o dönemde 17 trilyon lira parayı vakıflar bankasından aldık getirdik. O insanların kıdem tazminatlarında ödedik. Şimdi bir milletvekili de çıkmış, 'Ben şu kadar konuştum bu kadar konuştum.' diyor. Hani bir zamanlar reklam vardı ya ağzı olan konuşuyor diye, sen buranın geçmişini bilmezsin yokluğunu bilmezsin bir varlığın da bilmezsin ne konuşuyorsun sen. Sadece konuşmak için konuşuyorsun. Biraz daha oturaklı biraz daha ağır olarak bu Zonguldak'a biraz daha neler verebilirim düşünmesi için bunu söylüyorum. Bu seçimler çok daha önemli. Peki niye? Çünkü bakın coğrafyamıza etrafımız kan gölüne döndü. Büyük devletler tarafından etrafındaki Müslüman ülkeler kan gölüne çevriliyor. Libya'da, Suriye'de, Irak'ta ki yaşamları hep beraber görüyoruz. Liderimize bakın, Dünya beşten büyüktür dediği için onların karşısında eğilip dökülmediği için doğruyu yüzlerine haykırdığı için bize güç yetiremedikleri için etrafımızdaki ülkeleri bunu yapıyorlar. Onun için bu seçimler her şeyin önünde bir seçimdir. Dışarıdaki düşmanlar biliyoruz birde içeride de onların maşa gibi kullandığı hainler var. Hiç kimse kusura bakmasın ülkemizi bölmeye çalışanlarla beraber işbirliği yapanlar haindir. Bir sürü şehidimiz var ve yüreği yanık aileler var. Biz bunları unutacak mıyız? Ülkede milletin birliğini bozacaksınız. Her türlü saldırıya maruz bırakacaksınız size bir şey demeyecek miyiz, işte sırası geldi 31 Mart. Selim Alan kardeşimiz 2 dönem de partimizde il başkan yardımcısı görevi yaptı ve kendisi 12 yıl boyunca Kızılay'da yöneticilik yapmıştır. Arkasında hiçbir bagajı olmayan kimsenin kötü diyemeyeceği şurada şöyle yaptı diyemeyeceği tertemiz bir insandır. İnanın 31 Mart'ta Selim Alan bayrağı devraldığında bu Zonguldak artık eski Zonguldak olmayacaktır. Zonguldak'ta bize hizmeti unutturdular, ama Gönül belediyeciliği AK belediyecilik ve Zonguldak'ı hizmetle tanıştıracağız."

Editör: Pusula Gazetesi