Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Filyos Belde Başkanlığı'nın 6'ncı Olağan Kongresi, Filyos Belediye Düğün Salonu'nda gerçekleştirildi. Tek liste ile gidilen kongrede mevcut Belde Başkanı Hüseyin Can güven tazeledi. Kongreye; AK Parti Zonguldak Milletvekili Faruk Çaturoğlu, Bölge Koordinatörü Ali Temur, AK Parti Zonguldak İl Başkanı Zeki Tosun, Filyos Belediye Başkanı Ömer Ünal, AK Parti Çaycuma İlçe Başkanı Ahmet Çolakoğlu, İlçe Kadın Kolları Başkanı Suzan Akman, İlçe Gençlik Kolları Başkanı Rüştü Amil, İl Yönetim Kurulu Üyeleri Kadir Alagöz, Çetin Hotlu, Yusuf Aslan ve çok sayıda partili katıldı.

Divan başkanlığını Ömer Gülay'ın yaptığı kongre saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başladı. Açılış konuşmasını gerçekleştiren mevcut Başkan Hüseyin Can, bundan sonraki görev süresi boyunca Filyos'u daha ileriye taşımaya çalışacaklarını söyledi.

ÜNAL: "HAFTA SONU DOLULUK ORANI AMASRA'YI GEÇTİ"

Filyos Belediye Başkanı Ömer Ünal, görev süresi boyunca hayata geçirdiği ve geçiremediği projeler hakkında bilgi vererek, "2009 yılında göreve geldik. Meclis üyesi ve teşkilatımız ile birlikte Filyos'un bu güne kadar çözülemeyen sorunlarını çözdük. Biz göreve gelmeden önce Filyos'ta bu mevsimde duş almanız mümkün değildi. Çünkü sular yoktu. Sıkıntıyı çözdük. Denize kanalizasyon akıyordu, hepsini hallettik, bütün mahallerimize kanalizasyon yaptık. Dışarıya kanalizasyonu akan bir tane ev bırakmadık. Derelere akan kanalizasyon nedeniyle derelerin ıslahını gerçekleştirdik. Bütün yollarımızı yaptık. Sahili düzenledik. Geçen haftaki doluluk oranımız Amasra'yı geçti. Otel inşaatlarımız devam ediyor. İçme suyu arıtma tesisi inşaatını Belediyemiz imkanları ile ihale ettik. Yılbaşından önce Filyos'a arıtılmış içme suyunu vatandaşlarımızın hizmetine sunacağız. Kanalizasyon için denizin dibine boru döşeyerek arıtma ve derin deniz deşarjı yaptık. Sahillerimiz pırıl pırıl. Karayolları ile yaptığımız görüşmeler devam ediyor. Filyos'un içinde bütün yollar sıcak asfalt kaplama olacak" diye konuştu.

Hayata geçiremediği projelerden de bahseden Ünal, "Yüksekokul sözü vermiştik. Radar binası ve 40 adet lojman boş. Bunları üniversite devir edip bir bölüm açmak istiyoruz.

Bir vaatlerimizden biri de Filyos'a futbol sahası yapımıydı. Bununla ilgili fabrika sahipleri ile aramızda yapılan anlaşmaya şartlarını yerine getirmediklerini için anlaşma bozuldu. Bize olmadık suçlamalarda bulundular. Bana, sizin yüzünü karartacak hiçbir iş yaptıramazlar. Filyos beldesine futbol sahasını kazandırıncaya kadar bu insanlarla mücadelemiz devam edecektir. Bu konuda bana destek veren muhalefet partili meclis üyelerime de teşekkür ediyorum. Belediye Meclisindeki birliğimiz tamdır. Üst geçit istedik, 'yaptık yapıyoruz' derken 6 ay geçti. Ondanda sonuç alamadık. Filyos Limanı Projesi inşaatı için emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Beldemizi ziyaret eden Bakanımız Faruk Özlü'den Filyos ile limanın bağlantısını yapacak bir köprü sözü istemiştik. Ancak ihalesinin yapılmasını beceremedik. Bu konuda burada bulunan Milletvekilim Sayın Çaturoğlu'ndan Filyos adına destek istiyoruz. Filyos'un ilçe yapılması için milletvekilimizden davet bekliyoruz. Bizden az nüfusu olan ilçeler mevcuttur. Yerel yönetimle çalışmamızda bir sıkıntı yok. Ancak genel hükümetin yaptığı çalışmaları almakta sıkıntılarımız var. Bu konuda da destek istiyorum. Yerel seçimde sıkıntımız yokken genel seçimlerde sıkıntı yaşıyoruz" dedi.

ÇOLAKOĞLU: "2019 SEÇİMLERİ İÇİN DESTEK İSTİYORUM"

AK Parti Çaycuma İlçe Başkanı Ahmet Çolakoğlu da, konuşmasında şunları söyledi:

"Türkiye, zor bir süreçten geçerken, AK Parti iktidarı ile birlikte yol almaya başladı. Filyos da, yerel yönetimi aldıktan sora önemli bir yol almaya başladı. Filyos halkının yararına olacak her konuda yine biz Belediye Başkanımız ile beraberiz. Filyos için elimizden gelen gayreti göstereceğiz. Burada yerel seçimlerde başarı elde ediyoruz. Belediye Başkan adayı ve meclis üyesi arkadaşlarımızın bunda katkısı çok büyük... Genel seçimlerde de Belediye Başkanımız ile beraber arazideyiz. Ama artık 100 delegenin de aramızda olması gerekiyor. Filyos'umuzun karnesinde bir zayıf varsa, genel seçimdir. 2019 genel seçimlerde Filyos'ta AK Parti'nin bayrağının dalgalanmasını sizlerden özellikle istiyorum. 2023 büyük hedeflerimizi var. 2071 hedeflerimiz olacak. Bunlarda çok büyüktür. Dünyanın en gelişmiş ekonomisinden biri olacağız. Türk milleti olarak dünyaya bin yıldır yol çizen bir milletiz."

TOSUN: "15 TEMMUZ'DAKİ BERABERLİĞİ TEŞKİLATLARDA GÖSTERİN"

AK Parti İl Başkanı Zeki Tosun ise, teşkilatlardan 15 Temmuz'da vatandaşların gösterdiği birlik ve beraberliği göstermelerini isteyerek, "Kurucu Genel Başkanımız referandumdan sonra partimizin başına geçti. Teşkilatlarda bir heyecan oluştu. Nüfusu 5 bini geçen ilçemizde 4 tane belde var. Bunların ilki olan Filyos'ta ilk kongremizi yapıyoruz. Ekim ayına ortasına kadar ilçe kongrelerini bitecek. Ardından il kongremizi yapacağız. 2019 seçimlerinde dinamik bir şekilde gireceğiz. Bu heyecanı Filyos'ta görüyoruz. Tabi hizmetler yapılırken bir takım sıkıntılar oluyor. Biz Belediye Başkanımızın arkasındayız. AK Parti'de görev almak ayrıcalıktır. 15 Temmuz'da hain örgütün yaptıklarını gördük. Sokağa çıkan vatandaşlarımıza ne kadar teşekkür etsek azdır. 15 Temmuzda gösterdiğiniz bu birliği, teşkilatlarımızda da sağlamamız gerekiyor" şeklinde konuştu.

ÇATUROĞLU: "FİLYOS'UN NÜFUSU 100 BİNİ GEÇECEK"

AK Parti Zonguldak Milletvekili Faruk Çaturoğlu da, ülkeye karşı dışarıdan çok büyük oyunlar oynandığı söyleyerek, "Geçen hafta ABD, yüzlerce TIR'dan oluşan silahı bizim sınırlarımızın güneyindeki PYD terör örgütüne gönderdi. Biz Türkmen dağındaki kardeşlerimize 2 TIR silah gönderirken, dünyayı başımıza yıkmaya çalışanlar nerede? Oynanan oyun çok büyük. Türkiye, dünyanın gözü-kulağının olduğu ülke... Türkiye düşerse, Mekke düşer, Medine düşer. Ancak tüm engellemelere rağmen Türkiye ekonomisi ilk çeyrekte yüzde 25 büyüdü. İkinci çeyrek de bunun da üzerinde bir rakam bekliyoruz. Tüm terör örgütleri ile mücadelemiz devam edecek. Yok bunların birbirinden farkı, aynı fabrikanın malı. Biz içerde Kemal Kılıçdaroğlu gibi çapsız politikacılarla oyalanırken, dışarıda başka şeyler oluyor. Bunları görmemiz lazım. Bunlara en iyi cevap rüzgar enerjisi ihalesidir. İhaleye girenlerin 4 tanesi Alman firması. Demek ki, Alman yatırımcılarla bir sıkıntımız yokmuş. Varmış gibi göstermeye çalışanlar var" dedi.

Filyos Belediye Başkanı Ömer Ünal'ın istediği bazı projelere de cevap veren Çaturoğlu, "Belediye Başkanımızın istediği köprü meselesi çözülecek. Konuyu ilgili yerlerle görüştüm. İlçe olma meselesine gelince; ilçe olabilmek için 20 bin nüfus gerekiyor. Kanun değişirse, Filyos da bundan nasibini alır. Ancak buradaki yatırımlar tamamlandığında buranın nüfusu 100 bini geçecek. Büyük düşünün. Filyos, Türkiye'nin en büyük yatırım merkezlerinden biri olmaya aday. Bunun tadını çıkarın" diye konuştu.

TEMUR: "TEŞKİLATLARDAN BAŞARI BEKLİYORUM"

Bölge Koordinatörü Ali Temur ise, Türkiye'nin geliştiğini söyleyerek, "Ülkemiz geliştikçe, bizi 'yat' deyince yatıran, 'kalk' deyince kaldıran güçler rahatsız oluyorlar. Normaldir, onların menfaatlerine dokundukça rahatsız olacaklar. Ama biz bu sıkıntıları gördükçe, daha birbirimize kenetleneceğiz. Ben bu beldede hayırlı işlere imza atan Belediye Başkanlarımıza ve teşkilatlarımıza teşekkür ediyorum. Genel seçimlerde başarısızlığı kaldıramayız. Teşkilatlarda yeni görev alacak arkadaşlardan bu başarıyı bekliyoruz" dedi.

Faaliyet raporları ve bütçenin okunmasının ardından tek adayla gidilen kongrede tekrar Belde Başkanlığına seçilen Hüseyin Can'ın yönetimi şu isimlerden oluştu: Kadem Sürül, Ahmet Karaoğlu, İsa Gökçe, Şafak Parlak, Mustafa Aydoğan, Muzaffer Yankın, Rıza Olkaç, Ali Haymana, Süleyman Süzer, Fatime Aydoğan.

Kongre sonunda Milletvekili Çaturoğlu, sahile gelen vatandaşlarla sohbet etti.

Editör: Pusula Gazetesi